2. Ankara Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı

2. Ankara Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı

 Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen "2. Ankara Fotoğraf Yarışması"nın başvuruları başladı. 

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, başvuruların 25 Nisan itibarıyla başladığı yarışmada başkentin kültürel ve tarihi yönlerinin yanı sıra, yöresel değerlerinin de ön plana çıkacağı fotoğraflar değerlendirilecek.

Yarışma, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, fotoğrafları 25 Ekim 2015 tarihine kadar göndermeleri gerekecek. 

Sonuçlar, seçici kurul değerlendirmesinin ardından basın yoluyla ve "www.ankaraka.org.tr" ile "www.tfsf.org.tr" adreslerinden duyurulacak. 

Birinci olan yarışmacı 5 bin, ikinci olan 3 bin, üçüncü olan yarışmacı da 2 bin lira ödül kazanacak. Yarışmada mansiyon kazanan yarışmacılara ise 500 lira ödül verilecek. Yarışmada ayrıca en fazla 35 eser de sergilenmek üzere seçilecek. 

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya ilişkin detaylara Ankara Kalkanma Ajansı'nın web sayfasından ulaşılabilecek. 

- "Yarışma, Ankara'nın tanıtımına olumlu katkı sağlayacak" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, yarışmanın, Ankara'nın tanıtımına olumlu katkılar sağlayacağını bildirdi. 

Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve etkili tanıtım çalışmalarının yapılmasının, Ankara'nın turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şayık, şunları kaydetti: 

"Ankara Kalkınma Ajansı, bu çerçevede çok özel bir fotoğraf yarışmasına daha imza atıyor. Bu yıl düzenleyeceğimiz yarışma ile temel hedefimiz Ankara'ya kültür ve tarih tarafından bakarak, Ankara'nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan fotoğrafların ortaya çıkartılması olacak. Geçen yıl düzenlediğimiz yarışmada bin 230 fotoğraf değerlendirilmişti. Bu yıl, katılımın ve çeşitliliğin daha yoğun olmasını umuyoruz. Yarışmaya ilgili tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz.’"