2. Dalyan Kefal Balığı Festivali

Festivalde vatandaşlara yaklaşık 2 ton ekmek arası kefal dağıtıldı
2. Dalyan Kefal Balığı Festivali

MUĞLA (AA) - Muğla'da kış turizmini hareketlendirmek amacıyla Ortaca Belediyesi ile Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali düzenlendi.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Dalyan Kanalı ve İztuzu sahilinde kefal balığı avı yarışması yapıldı.

Yarışmanın ardından vatandaşlara yaklaşık 2 ton ekmek arası ücretsiz kefal balığı dağıtıldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, programda yaptığı konuşmada, tanıtımların sadece devlet ve yerel yönetimlerle değil, sivil toplum örgütleriyle de yapılması gerektiğini söyledi.

Dalyan'daki derneklerin turizme katkı için çaba gösterdiklerini belirten Karaçelik, "Biz turizmi deniz, güneş kum konseptinden çıkararak 12 aya yaymak istiyoruz. Bu etkinlikler de bunun en güzel örneği." dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise festival kapsamında kış turizmini hareketlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Dalyan kefalinin lezzetinin başka olduğunu anlatan Karakuş, "Dalyan hafta sonunu şenlik havasında geçirdi. İki gün süren etkinlik için çok sayıda vatandaş buraya geldi. Çevre ilçelerden ve yakın illerden gelen çok sayıda misafiri de Dalyan ekonomisini hareketlendirdi. Kefal Dalyan'ın çok önemli bir ürünü. Bu nedenle Türkiye çapında bu ürünün de tanıtımını yapacağız." diye konuştu.

Dalyan İztuzu Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit ise ikinci kez düzenlenen festivale yoğun ilgi olduğuna işaret etti.

Şenlik kapsamında dün bölgede yerleşik yaşayan yabancılarla kış kermesi yaptıklarını, bugün ise balık tutma yarışması ile vatandaşlara ücretsiz kefal dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Yiğit, etkinlik kapsamında yaklaşık 2 ton kefalin vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı, festivalin esnafa da ciddi oranda katkı sağladığını ifade etti.

Kefalin bölgenin en önemli su ürünü olduğunu aktaran Yalılı, şöyle konuştu:

"Dalyan'daki su ürünlerinin yüzde 90'ı kefal. Bölgemizde bu ürünümüzü artık ihracata gönderiyoruz. Günlük 15 bin tona kadar Hatay'dan Mısır ve Suriye'ye kadar gönderebiliyoruz. Biz bu ürünümüzün daha iyi tanıtılıp bilinmesini istiyoruz."

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmada en büyük balığı yakalayan Ömer Ekiz birinci, Ahmet Oklu ikinci, İsa Oklu ise üçüncülüğü paylaştı. Yarışmacılara ödüllerini Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan verdi.

Etkinlik kapsamında balık dağıtımının ardından Grup Zakkum sahne aldı.

Kaynak: