"2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi"

Gümüşhane Üniversitesince düzenlenen ve 3 gün sürecek kongrede 20 farklı üniversiteden akademisyenler 12 oturumda turizmde sürdürülebilirlik konularını tartışacak
"2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi"

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de "2.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi" başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesince kampüs içindeki Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye, yurt içi ve dışındaki 20 üniversiteden akademisyenler katılıyor.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kentin dezavantaj gibi görünen dağlık yapısını avantaja dönüştürmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Gümüşhane'yi butik bir şehir yapma konusunda gayretlerinin bulunduğunu ifade eden Memiş, "Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli olan 14,5 kilometrelik yeni Zigana Tüneli en geç 2 yıl içinde hizmete açılacak. Bu bile tek başına bir turizm destinasyonu olacak. İnsanlar bunu deneyimlemek için Gümüşhane'ye gelecek." dedi.

Memiş, kentin turistik destinasyonlarında yaptıkları altyapı iyileştirme çalışmalarının sonuç vermeye başladığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Zigana Kayak Merkezi, Süleymaniye Kayak Merkezi, Limni Gölü Tabiat Parkı, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi Tabiat Parkı ve Örümcek Ormanlarına yapılan yatırımlar karşılığını anında verdi. Önceki yıllarda on binlerle ifade edilen ziyaretçi sayımız, her bir tesis için yüz binleri aştı. Kelkit ilçemizdeki Satala Antik Kenti ve merkez ilçedeki Santa Antik Kenti'nde de altyapı ve turizme kazandırma faaliyetlerimiz devam ediyor."

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise kentin son yıllarda turizm anlamında büyük bir ivme yakaladığını belirtti.

Gümüşhane'nin artık turizmden söz edebilir hale geldiğine işaret eden Çimen, "Biz bu kongrelerin ve gelişimden yana yeni fikirlerin takipçisi ve destekçisi olacağız. Buradaki katılımcıların bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle Gümüşhane'mize güzel şeyler kazandıracağız. Gümüşhane'de turizm noktasında işin başındayız ama ayaklarımızı yere sağlam basıyoruz." diye konuştu.

Rektör Prof Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitede bu yıl çok sayıda uluslararası sempozyum düzenleneceğini söyledi.

Toplantıda Güney Afrika'dan İsveç'e kadar farklı ülkelerden hem davetli hem de bildiri sahibi konuşmacı olduğuna dikkati çeken Zeybek, "70 farklı paydaşımız ülkemizin, dünyanın, Doğu Karadeniz'in ve Gümüşhane'nin sürdürülebilir turizme dönük fikirlerini bizlerle paylaşacaklar." ifadesini kullandı.

Kongre 22 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: