2015 'Altın' yıl olacak!

2015 'Altın' yıl olacak!

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

2015 yılının Altınekin’in yılı olacağını belirten Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, belediyenin bütün borçlarını ödediklerini belirterek, “Belediyecilik bizim işimiz. Biz hizmet için geldik. 2015 yılında büyük atılımlar gerçekleştirip Altınekin ismini hafızalara kazıyacağız” dedi.

Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Yatgın, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Pehlivan, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Muharrem Dere, gazetenin yeni ofisinin Konya için hayırlı olmasını dileyerek, kentlerin ve ülkelerin ilerlemesi, gelişmesi açısından yerel basının önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Dere Altınekin’de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Altınekin’in bütün borçlarını ödediğini ifade eden Dere,  “1.8 milyon Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1.2 milyon Maliye, 1.2 milyon kilitli taş, 1.6 milyonda belediye kesintileri, 126 bin MEVKA ve toplamda 6.2 milyon para ödedik. Altınekin bütün borçlarını ödedi. Ayrıca Emekli Sandığına 1 milyonun üzerinde borç taksitlendirildi” dedi.

TOKİ’YE AİT 204 KONUT ALINDI

Altınekin’e 204 konutluk TOKİ konutlarının hepsinin alındığını ifade eden Dere, “TOKi’ye 204 konutluk yer tahsisinde bulunduk. Bunun ihalesi başlıyor. 3+1 konutlara 6 bin, 2+1 konutlara 4 bin taksitle 204 konutun hepsi alındı. TOKİ Haziran ayında yapımına başlıyor. 2014 yılında 500 bin liralık kum serdik. 450 çöp konteynırı köylere tahsis ettik. Temiz, borçsuz bir belediyeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Oğuzeli mahallesine 400 kişilik düğün salonu projemiz var. Altınekin merkezine de mevcut düğün salonunun yerine kapalı Pazar yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Altınekin’in 20 tane tüm muhtarlıklarına çocuk parkı yaptı” diye konuştu

2-1-1-005.jpg

BİZ HİZMET İÇİN GELDİK

Altınekin’in bütün mahalle ve köylerine kilitli taş döşeyeceklerini ifade eden Başkan Dere, 2015 yılında 100 bin metrekarelik kilitli taş yapacağız. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde 2016 yılında beldelere kanalizasyon yapılacağını ifade edildi. Biz şimdi asfalt döksek kilitli taş yapsak parçalanacak ve yaptığımız iş bir işe yaramayacak. 2017-2018 yılında eski beldelerimize çalışacağız. Hiçbir şey yapamazsak beldelerimize 5 milyar para verip bütün sokaklarını kilitli taş yapacağız. Önümüzdeki iki sene içinde köylerdeki yatırımlarımızı tamamlayacağız. Köylerimizde kilitli taş yapılacak yerleri yapıp kalan yerlerini de bitireceğiz. Yenice Mahallesine 40 kilometre, Ayışığı 7 kilometre kilitli taş döşedik. Yeniyayla’ya gittiğimizde muhtarlık döneminde yüzde 70’i kilitli taş döşenmiş. Kalanını da biz tamamlayacağız. Bu sene Ölmez, Sarnıç, Akköy bölgesinin çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Altınekin’e temizleme aracı da alacağız. En azında sokakları temizlemek için. Fiziki belediyeciliğinin yanında eğitime de destek veriyoruz. Okullarımıza da gerek desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

2-1-3-002.jpg

HERKES KÖYÜNDE KAYITLI OLSUN

Herkesin adrese dayalı nüfus sisteminde köyünde veya ilçesinde kayıtlı olması gerektiğini belirten Başkan Dere, “ Herkes adrese dayalı nüfus sisteminde köyünde veya ilçesinde kayıtlı olmalı. Çünkü bu duruma göre para alınıyor. 8 ay köyde yaşayıp, 4 ay şehirde yaşayanlar hizmeti köyden alıp parayı büyükşehir alıyor. Buna dikkat edilmeli. Hemşerilerimiz Konya’ya öğrenci gönderiyor. Nüfusunu komple aldırıyor. Bunu misafir öğrenci olarak yapabilirler. Herkes köyüne beldesine sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ALTINEKİN’E 2,5 TİRİLYONLUK PROJE

Altınekin’e yapılacak düğün salonu hakkında bilgi veren Başkan Dere, Altınekin Belediyesi tarafından temin edilen 6500 metrekare alanda, 1600 metrekarelik alana yapılan düğün salonunun hem Altınekinlilerin hem de mahalle olarak bağlanan köylerin ihtiyacına cevap verecek bir sosyal tesis olduğunu belirtti.  Dere, “Bu proje 2,5 trilyonluk proje. Gelin damat odamız var. 10 metrelik bay mescidimiz var, emzirme salonuna kadar düşündük. Bayan erkek ayrı oturacaksa da ortadan akordeon kapı yapacağız salonumuz hem yarım hem tam kullanılacak. Salonumuzun dışarısında yan tarafta da futbol sahamız olacak. Bu proje Akşehir ve Ereğli ilçelerinde olamayacak bir proje. Temiz açıklık 4 metre kare olacak. Çevre düzenlemesi ve otoparkı ile örnek proje 600-700 otoparklık alanı da Altınekin belediyesi yapacak” şeklinde konuştu. Dere ayrıca 3155 metrekare alanda 2 katlı, 10 yataklı, morg, çocuk emzirme odası dahil tam teçhizatlı olarak 112 acil girişi, ameliyathanesiyle Altınekin Devlet Hastanesi ve Altınekin Düğün Salonu’nun açılışını Mayıs ayı içinde gerçekleştireceklerini söyledi. 

16135104_65772_10150640384479798_1616728621_n.jpg