İsmail Poçan

İsmail Poçan

2015’İN YILDIZI KONYA 2016’NIN DA BAŞKENTİ

2015’İN YILDIZI KONYA 2016’NIN DA BAŞKENTİ

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Her geçen yıl Dünyanın en önemli aktörlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye’nin sosyal, siyasal ve ekonomik hayatının çerçevesini çizen birkaç şehirden biri olan Konya bu gücünü 2015’de biraz daha perçinledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da siyaset ağırlıklı geçen 2015 yılı Hazirana kadar seçim çalışmaları içinde geçirilirken, sandıktan tek başına bir iktidarın çıkmaması Türkiye ve Konya’yı Kasım ayına odakladı. Seçimlerde Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığındaki Ak Parti ezici bir çoğunlukla iktidara geldi. Konya bu seçimlerde rekor kırdı.

Siyasal belirsizlik ekonomiyi de derinden etkiledi tüm ülkeyi. İthalat, ihracat, üretim tüm rakamlar düştü belki ama tüm istatistiklerde Konya hep Türkiye’nin önünde yer aldı. Özellikle son dönemde oluşan güven ortamı Konya’yı yeniden şahlandırdı. Özellikle yerli oto noktasında bütün Konya’nın tek ses tek nefes olması ve bunun için planlı bir çalışma içine girmesi takdire şayandı. 

Konya’da yıl boyunca birbiri üstüne gerçekleştirilen kongreler, kurultaylar, konferanslar, paneller ve çalıştaylar Konya’ya kültürel anlamda çağ atlattı. Bu organizasyonlar herkes tarafından  övgüyle karşılandı. Seneyi her zaman olduğu gibi Şeb-i Arus törenleriyle noktaladı şehir.

Her alanda başarılarını artıran Konya belki ama en önemlisi futbolda yaşandı. Stadyumun getirdiği hava öncelikle şehrin özgüvenini artırdı. Sonrasında da ilk olarak Konyaspor’un başarıları geldi. Ardından da Milli Takıma ev sahipliğindeki başarısı dünyanın takdirini topladı. Konya’nın verdiği müthiş destek sonrasında gelen başarılar ve Fransa Vizesi Konya’nın futbol da marka değerini artırdı.

BİR BAŞKENT DAİMA BAŞKENTTİR

Son yıllarda büyük bir ivme yakalayan Konya yükselişini 2016’da da sürdürecek gibi görünüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından “2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti” ilan edilen Konya’da çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Dünkü haberimizde de yer verdik.

Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, çeşitli ülkeler ve kuruluşlarla işbirliği içinde çok sayıda konferans, sempozyum, sergi, sema gösterileri gibi etkinliklere ve İslam ülkelerinden öğrencilerle ilgili çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Mevlana Kültür Merkezi yanında yapımı son aşamaya gelen İslam Kültür Merkezi de 2016 yılında hizmete sunulacak.

Şehir, bu fırsatı iyi değerlendirebilirse tanıtımı için önemli bir yol kat etmiş de olacak.  Son yıllarda büyük ivme yakalayan Konya her alanda, yerli otomobil ve diğer projelerle Konya asıl atılımı 2016 yapacak diye düşünüyorum.

ORTAK PAYDA ALTINEKİN

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2015 yılının son toplantısını kendisi de bir Altınekinli olan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 10 senedir bende bu toplantılara katılmaya çalışıyorum. Yıllar geçtikçe Altınekinlilerin birbirine olan bağlılığı giderek arttı ve artmaya da devam ediyor. Öğrencisiyle, vatandaşıyla, velisiyle, yöneticileriyle herkes oradaydı. Bir önceki dönem Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan ile mevcut Başkan Muharrem Dere’nin yan yana olması da Altınekin’in birlik ve beraberliği açısından ayrı bir önemi vardı. Oradaki herkesin ortak paydası Altınekin’di. Gün geçtikçe artan bu beraberlik Altınekin’in ilerlemesinde ve kabuğunu kırmasında eğitimle ve Altınekinli gençlerin dinamizmiyle ileri dönemde adından daha da fazla söz ettirecek.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR