2016 Copa America'da Şili ve Arjantin finalde karşılaşacak

Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America'da yarı final maçında Kolombiya'yı 2-0 yenen Şili, finale yükseldi.
2016 Copa America'da Şili ve Arjantin finalde karşılaşacak

Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America'da yarı final maçında Kolombiya'yı 2-0 yenen Şili, finale yükseldi.

Chicago kentindeki Soldier Field'de oynanan yarı final maçında, turnuvanın son şampiyonu Şili ile kupayı en son 2001 yılında kazanan Kolombiya karşı karşıya geldi.

Çeyrek finalde Meksika'yı 7-0 gibi farklı bir skorla eleyen Şili, maça hızlı başlayıp 7'inci dakikada Charles Aranguiz'in golü ile 1-0 öne geçti. 4 dakika sonra Şili, Jose Fuenzalida'yla bir gol daha bularak, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Kasırga riski altında oynanan maçın devre arasında şiddetli yağmur başladı ve takımlar sahaya çıkamadı. Ertelenmesi de gündeme gelen maça, yaklaşık 2 saat aranın ardından devam edildi. Kötü hava koşulları nedeniyle ağırlaşan zeminde iki takım da etkisiz kaldı. Kolombiya'da Carlos Sanchez 57. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Kalan bölümde başka gol gelmeyince Şili, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Finale yükselen Şili, geçen yıl olduğu gibi yine Arjantin'in rakibi oldu. Final maçı ise pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 03.00'te oynanacak.