2016 Yılı Kesinhesap Kanun Tasarısı Genel Kurulda

Maliye Bakanı Ağbal:- "Şehir hastaneleri sağlık hizmet sunumuna yeni bir soluk getirdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda şehir hastaneleri projeleri birçok vilayetimizde tamamlanarak hizmete girecek"
2016 Yılı Kesinhesap Kanun Tasarısı Genel Kurulda

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, şehir hastanelerinin sağlık hizmet sunumuna yeni bir soluk getirdiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda şehir hastaneleri projeleri birçok vilayetimizde tamamlanarak hizmete girecek." dedi.

Ağbal, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerinde soruları yanıtlarken, şehir hastaneleri projesine değindi.

Şehir hastanelerinin sadece mevcut devlet hastanelerinin yatak sayılarının artırıldığı projeler olmadığını dile getiren Ağbal, bunların birinci sınıf sağlık hizmetlerinin verildiği, yeni ortamlarının oluşturulduğu projeler olduğunu vurguladı.

Ağbal, bu projelerin kamu-özel iş birliği modeliyle hazırlandığını kaydetti.

Yatırımcının projeyi finansman ve yatırım riskini üstlenerek gerçekleştirdiğini aktaran Ağbal, hastane binasıyla ilgili bütün yatırımı müteşebbisin yaptığını, finansmanını da sağladığını bildirdi.

Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"Daha sonra da yine sözleşme çerçevesinde belirlenen süre içerisinde ikinci faz dediğimiz hizmet unsurlarını sunarsa, bu dönemde kendisi hizmetleri yerine getirir. Burada, bina yapımına bağlı olarak kira ödemeleri söz konusu. Ayrıca hizmete açıldıktan sonra hastaneyle ilgili yürütülen bütün hizmetlerde de yine sözleşmeye bağlı olarak P2 diye ifade edilen hizmet bedellerinin ödenmesi var. Bu modelle Türkiye, birçok vilayetimizde şehir hastanelerine kavuştu, kavuşmaya da devam ediyor. Şehir hastaneleri sağlık hizmet sunumuna yeni bir soluk getirdi. Burada konforlu odalar, her türlü tetkikin yapıldığı, modern cihazların kullanıldığı ortamlar sağlanıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda şehir hastaneleri projeleri birçok vilayetimizde tamamlanarak hizmete girecek ve burada vatandaşlarımız hak etmiş oldukları iyi, kaliteli sağlık hizmetini daha rahat bir şekilde temin etmiş olacaklar."

Türkiye'nin 2002 sonrası sağlıkta büyük bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirdiğini vurgulayan Ağbal, yabancıların bile bu çalışmaları takdirle ifade ettiğini belirtti.

Ağbal, "Bugün, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde yakaladığı başarı uluslararası düzeyde de dikkat çeken, takdirle karşılanan, önemli reform örnekleri arasında sayılan son derece doğru bir proje." diye konuştu.

Kaynak: