2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda hedef madalya

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda madalya kazanmak istediklerini söyledi.
2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda hedef madalya

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda madalya kazanmak istediklerini söyledi.

Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolda daha önce iki şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını ve bu organizasyonlarda madalyakazandıklarını anımsattı.

Finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıklarının devam ettiğini anlatan Erdenay, "2001'deki Avrupa Şampiyonası'nda kaptanlığını yaptığım takımımız ikincilik elde etti. 2010'da ise menajerliğini üstlendiğim takımımız dünya ikincisi oldu. İnşallah ev sahipliği yapacağımız üçüncü turnuvada da madalyayı almak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Türk basketbolu zirvedeki yerini koruyor"

Harun Erdenay, basketbolda geride kalan sezonun çok başarılı geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı ve büyük başarıya imza attı. Fenerbahçe ise THY Avrupa Ligi finalinde CSKA Moskova'ya son saniyede, bence elindeki maçı vererek kupayı kaybetti. Diğer takımlarımız üst turlarda mücadele etti. Kadınlarda da aynı şekilde. Türk basketbolu, kulüpler bazında altın çağını yaşıyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Avrupa'daki basın organları da bizimle aynı fikirde. Gerçekten bütün başantrenör ve yabancı oyuncular, Türkiye'ye gelmek ve basketbol yaşamlarını burada sürdürmek istiyor."

"Başarılı olduğumuza inanıyorum." diyen Erdenay, "Özellikle erkekler basketbolda Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten çok başarılıydı. Erkek milli takımı, dünya sıralamasında hala 8'inci sıradaki yerini koruyor. Kadınlarda ise 7'nci sıraya yükseldik. Türk basketbolu zirvedeki yerini hala koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Harun Erdenay, altyapıda özellikle erkeklerde çok kaliteli basketbolcuların bulunduğuna dikkati çekerek, bu oyuncuların bir an önce A Milli Takım'a entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.