2017 Ribat’ta faaliyet yılı oldu

Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, vakfın 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı projelerini değerlendiren açıklamasında, “Ribat olarak insanlığın yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi
2017 Ribat’ta faaliyet yılı oldu

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ve Yönetim Kurulu Üyeleri, vakıf binasında düzenlenen basın toplantısında vakfın 2017 yılı çalışmalarını ve faaliyetlerini dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, 2017 yılının Ribat Eğitim Vakfı için dolu dolu geçtiğini söyleyerek, vakfın çalışmalarını anlattı. Vakfın 1980 yılından bu güne kadar olan süreci değerlendiren Büyük, “Biz kurulduğumuzdan bu güne kadar ‘Önce insan’ düşüncesiyle vakfımızı yaşattık. Vakfımızın bu günlere gelmesinde halkımızın büyük destekleri olmuştur. Vakfımızın çalışmaları 3 ana başlık altında gerçekleşmiştir. Sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen görevlerden en büyüğü, nereye yardım yapılması gerekiyorsa orada bulunduk. Milletimizin geçmişten gelen Vakıf geleneğini bozmadan yardıma muhtaç insanlarımızın yanında olduk. Ulusal derneklerden İslam Dünyası sivil örgütler, Türkiye Gönüllüler Teşkilatı Vakfı ve Milli İrade Platformu’nda görevliyiz. Bu dernekler birçok ortak çalışmaya imza attık. Sivil toplum örgütlerinin taşımış olduğu misyonu toplama göstermek en büyük görevimizdir” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Çalışmaların ikinci bölümünde eğitim faaliyetlerini anlatan Büyük, Eğitim konusunu her zaman titizlikle ve büyük bir önemle gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Eğitimin önceliğini insanlara da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Büyük, “ile yaptığımız çalışmalarda Okul cağındaki çocuklara karakter eğitimi çalışmalarımız oluyor. Eğitime verdiğimiz önemi daha da artırmak için Ribat Gençlik Derneği’mizi kurduk. Yetişkinliklere yönelik ise sohbet programları yapıyoruz. Bu konuda hocalarımızla birlikte mahallelerde ve evlerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Kurs eğitim çalışmalarımızda ise Kur’an Kursuları vasıtasıyla yapıyoruz. Günümüzün en büyük eksikliği olan elaman yetiştirme ve hafızlık eğitimini takip ediyoruz. Yaz kursları düzenleyerek, yaz tatillerinde çocukları emin ellerde kısa eğitim ve sosyal aktivitelerde buluşturuyoruz. Orta öğretim ve lise öğrencilerine yönelik yurt ve ev çalışmalarımız bulunuyor. Bunların yanında lise ve üniversite öğrencilerimize burs imkanları tanıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BÖLGESEL RADYOSU, RİBAT FM

Çalışmalarının önemli bir ayağının da Radyo yayıncılığı olduğunu söyleyen Muzaffer Büyük, Ribat FM’in Türkiye’de en büyük bölgesel radyo olma özelliğini elinde tuttuğunu dile getirdi. Ribat FM ile birlikte 3 radyo yayıncılığı yaptıklarını aktaran Büyük, “Radyo En, Gözyaşı FM ve Selam Radyo ile yayın ağımızı genişletiyoruz. Bu radyolarımızda farklı farklı insanlara ulaşma imkanlarımız oluyor. Dergi ve kitap çalışmalarımızda da oldukça güzel yapılar çıkarıyoruz. Ribat Eğitim Vakfı tarafından yayınlanan dergi ve kitaplar ailelerin bilgi alabileceği şekilde yayınlıyoruz. ‘Ailenin tüm bireylerine mektep’ sloganıyla yayınlanan Ribat Dergi, hapishaneler ve birçok kuruma da ulaşıyor.  Aile çalışmalarımız kapsamında Anadolu Aile Derneği ve Aile Dernekleri Federasyonu çalışmasıyla 1990 yıllarından bu yana hızla devam ediyor. Aile derneklerimiz çalışmalarında evlilik öncesi ve sonrası ve gençlere evlilik programları şeklinde 3 şekilde veriyoruz.  Şu anda 25 ilde çalışmalarımız devam ediyor. Aile eğitimine her zaman önem verdik ve önem vermeye devam ediyoruz” dedi.

RİBAT, YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA MAZLUMLARIN YANINDA

Çalışmalarımızın üçüncü ayağının ise yardımlardan olduğunu vurgulayan Muzaffer Büyük, yapılan yardımların yurt içi ve yurtdışı bölümlerini anlattı. Ribat Aşevi olarak yurt içinde birçok aileye yardım ettiklerini anlatan Büyük, “ Aşevi hizmetimizin yanında gıda yardımı da yapıyoruz. yurt dışındaki yardımlarımızı ise Ribat İnsanı Yardım Derneği üzerinden yapıyoruz. Asya, Afrika ve Balkanlardaki ülkelerden yardım faaliyetleri yapıyoruz.  Birçok ülkede külliye çalışması başlattık. Burada yetim evinden, aşevine kadar birçok faaliyeti gerçekleştireceğiz. Bunların yanında su kuyusu yapmaya devam ediyoruz. Sağlık taramalar, ilaç yardımları, yurt –okul yardımı, gıda yardımları, kurban bayramı ve ramazan bayramı faaliyetleri gibi birçok çalışma yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük son olarak 2018 yılında eğitim konusuna ağırlık vereceklerini söyleyerek, “Burada öğrencilere yurt – ev, kurslar ve burslar olarak devam edecek. Bu çalışmalarımız Türkiye’nin birçok ilinde devam edecek. Bunların yanında yurt dışı yardım ve eğitim çalışmalarımızı da hızlandırarak ilerlememize devam edeceğiz” dedi.