2017 yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturacak

Battalgazi Belediyesi, 2017 yılı içerisinde 100 bin fidanı toprakla buluşturacak.
2017 yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturacak

Battalgazi Belediyesi, 2017 yılı içerisinde 100 bin fidanı toprakla buluşturacak. Başlatılan kampanyanın start aldığı Hasan Basri Türbesinin eteklerine 12 bin fidan dikilecek.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre Dostu Belediyecilik kapsamında 2017 yılı içerisinde Battalgazi Belediyesi'nin 100 bin fidanı toprakla buluşturacağını söyledi. Toplum Yararına Programı çerçevesinde Battalgazi Belediyesine katılan personellerle birlikte Hasan Basri Türbesi'nin eteklerinde ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Gürkan, "Yaklaşık 12 bin ağaç dikimi ile bu alanın tümünün bir orman hüviyetine büründürülmesi noktasında Park Bahçeler Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah bu ağaçlar büyüyüp yetiştiğinde Battalgazi'de ki bu çıplak tepe görünümünde olan yeşilden yoksun alan da ağaçlandırılmış olur. Bu gördüğümüz Battalgazi ve Eskimalatya vadisini tümüyle ağaçlandırmış olur" dedi.

Bir ağaç dikmenin bir insan büyütmek gibi olduğunu ifade eden Gürkan, "Bir ağacı korumak bir insanı korumaktır. Dolayısıyla bizim elimizde şu anda 15 bin civarında fidan var. Bu fidanların bir kısmını halka dağıtım yoluyla kendi evlerine, bahçelerine veyahut kendi özel mekanlarına dikilmesi noktasında dikim sürecini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

2017 yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturacak

2017 yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturacak