2018 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "FETÖ'nün kanalında, kaçacağını iddia ediyordunuz; Tayyip Erdoğan dimdik burada. Başbakandı, Cumhurbaşkanı seçildi. Onun kaçacağını iddia edenler nerede, ilelebet muhalefette. Sanırım ana muhalefet görevlerini de bu gidişl
2018 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Grubu'na yönelik, "FETÖ'nün kanalında, kaçacağını iddia ediyordunuz; Tayyip Erdoğan dimdik burada. Başbakandı, Cumhurbaşkanı seçildi. Onun kaçacağını iddia edenler nerede, ilelebet muhalefette. Sanırım ana muhalefet görevlerini de bu gidişle kaybedecekler." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti milletvekilleri İçişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarının 2018 yılı bütçelerine ilişkin söz aldı.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Türkiye'nin gerek güvenlik tedbirleriyle gerek operasyonlarıyla gerekse demokratik siyaset alanını genişleten adımlarıyla terör ve şiddeti bitirme konusunda kararlı olduğunu belirterek, "Son bir yılda kırsalda yapılan operasyonlarda 3 bin 69 terörist etkisiz hale getirilerek örgütün beli kırılmıştır." diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, hükümet ve güvenlik güçlerinin var güçleriyle gece gündüz demeden terörle mücadele ettiğini söyledi.

Bu mücadeleden rahatsızlığını çeşitli şekillerde gösteren CHP'nin, Malkara ilçesindeki kongresi öncesinde, kongre salonunun önünde CHP bayrakları ile birlikte HDP bayraklarının da asıldığını ifade eden Yel, kürsüden buna ilişkin fotoğrafları gösterdi.

İlçe yöneticilerinin "Yanlışlık oldu." dediğini aktaran Yel, "Neden başka bir partinin bayrakları değil de HDP'nin bayraklarıyla bu yanlışlık yapılmıştır? CHP artık Atatürk'ün CHP'si değil, Kılıçdaroğlu'nun CHP'sidir. Fabrika ayarlarından çoktan uzaklaşmış olan CHP'nin, neye ve kime hizmet ettiğini merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Atatürk, Cumhuriyet ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilişkisinin "etle tırnak gibi" olduğunu ifade etti.

Bayrakların özellikle seçim dönemlerinde yan yana gelebilmesinin doğal olduğunu belirten Özkoç, bunun üzerinden CHP'nin Atatürk'le olan ilişkilerini bağdaştırmanın "riyakarca davranmak" olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin konuşurken geçmişlerini unutmamasını isteyen Özkoç, "FETÖ ile iç içe olan, PKK ile masaya oturan, Habur Sınır Kapısı'ndan onları Türkiye'ye alan ve onları kucaklayan; Abdullah Öcalan'ı gerçekten "bir bilen" ilan eden siz, kendi liderinize ve kendi hükumetinize bakın." ifadelerini kullandı.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise terör örgütleriyle her türlü mücadeleyi yaptıklarını ve önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Hukukun, suç işlendiğinde devreye girdiğine dikkati çeken Muş, AK Parti hükümetlerinin, devletin FETÖ'nün örgütlü şekilde suç işlemeye başladıktan sonra verdiği mücadelede, o yapının gazetelerinin kapanmaması için direnen, 2014 seçimlerinden önce FETÖ'nün kanalına çıkıp "Erdoğan kaçacak, seçimin sonucunu beklemeyecek." diyecek kadar küçülen bir siyasi anlayışa hiçbir zaman sahip olmadığını dile getirdi. Muş, "Ne oldu? Tayyip Erdoğan dimdik burada. Başbakandı, Cumhurbaşkanı seçildi ama FETÖ'nün kanalında onun kaçacağını iddia edenler nerede, ilelebet muhalefette. Sanırım ana muhalefet görevlerini de bu gidişle kaybedecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Engin Özkoç da 17-25 Aralık dönemini bir darbe tarihi olarak görmediklerini aktararak, "CHP, 17-25 Aralık dönemini, düne kadar kol kola giren, devletin her birimine özenle FETÖ'nün elemanlarını yerleştiren, ona 'Biz sizin için daha başka ne yapabiliriz? Bizden ne istediniz de vermedik?" diyen kol kola girmiş iki örgütün, 17-25 Aralık'ta kendi çıkarları ve duruşları yüzünden birbirine düştükleri ve onların kendi yaptıkları yolsuzluk, hırsızlıkları Türkiye'ye ve dünyaya ifşa ederek Türkiye'nin itibarını beş paralık ettikleri dönemin tarihidir. 17-25 Aralık tarihi, bir utanç tarihidir. 17-25 Aralık tarihi, elimle gösterdiğim gibi, dört bakanın Türkiye'nin tertemiz sayfalarına kapkara yazılıp bir kişinin onları canı pahasına koruduğu bir dönemdir." diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özkoç'un, terör örgütlerinden bahsederken, AK Parti'nin de onun içerisine sokulduğunu söylediğini savundu ve tutanakların incelenmesini istedi.

Özkoç da "Fetullah da bir örgüttür, AKP hükümeti de kendi hükümet olarak, parti olarak bir örgüttür. Fetullah cemaatiyle bu AKP Hükümeti geçmişte iç içedir, birlikte yol yürümüşlerdir." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tartışmanın devam etmesi üzerine, söz konusu konuşmayla ilgili tutanakları inceleyip karar vereceğini belirtti.

Kaynak: