"2018 yılını Cengiz Aytmatov yılı ilan edeceğiz"

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla, Kayseri´de "Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu" ve "Edebiyatımızın Yerli ve Millî Sesi Tarık Buğra" paneli gerçekleştirildi.
"2018 yılını Cengiz Aytmatov yılı ilan edeceğiz"

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları proje etkinliğine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Proje Yürütme Kurulu Başkanı Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve protokol katıldı. Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Küçük ama verimli bir proje oldu. Sami Güçlü bakanımızın fikri ile 2011-2012 yılında başlayan sonraki değerlendirmelerde çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alarak bir protokolle güzel bir proje haline getirdik. Şimdi 20'nin üzerinde ilde birçok ilçede bu proje yürüyor. Şu anda öğrencilere baktığımızda okuma gruplarına giren çocuklarımız yarışmalarda ve edebi yazılarında birinci olduklarını ve hem aile hayatı hem dünya hem de okul hayatında daha iyi bir konuma geldiklerini gördük" ifadelerini kullandı.

Proje yürütme Kurulu Başkanı Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Sami Güçlü ise, "Bu proje öğrencilerimizin düşünce faaliyetlerini ileriye götürmeyi amaçlayan bir faaliyettir. Lise döneminde beş, üniversite döneminde beş yazar okumayı hedefliyoruz. 2018 yılında şu anda Cengiz Aytmatov okunuyor. Yaklaşık bin 500 öğrencimiz var. Türk dünyasının gözde yazarını bu kadar kuşatıcı anılması Cengiz Aytmatov’un Kastamonu’da Aytmatov yılı ilan edeceğiz. Türk dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı bizde şükranlarımızı böyle ifade etmiş olacağız" dedi.