2018'e Selçuklu mührü!

Selçuklu Belediyespor Kulübü 2018 yılında katıldığı Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından toplamda 61 madalya ile döndü. Geçtiğimiz yıla damga vuran Selçuklu, bu sene de iddialı
2018'e Selçuklu mührü!

ADETA SPORCU FABRİKASI
Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü  geçtiğimiz yıl katıldığı şampiyonalardan başarılı sonuçlarla döndü. Mavi-Beyazlı kulüp 2018 yılında 7 branşta katıldığı Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından 24 altın, 14 gümüş ve 23 bronz madalya ile döndü. Birçok sporcusunu da Milli Takımlara kazandırmayı başaran Selçuklu Belediyespor Kulübü başarılı bir yılı geride bıraktı. Tekvando, Karate, Kick Boks, Jimnastik, Wushu, Güreş ve Judo gibi bireysel branşlarla, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen şampiyonalara katılan Selçuklu Belediyespor Kulübü  2018 yılında toplam 61 madalya toplayarak önemli bir başarıya imza attı.

7 BRANŞ, 61 MADALYA!
Selçuklu Belediyespor Kulübü 2018 yılında Cimnastik branşında  4 madalya, Kick Boks’ta 6 madalya, Karate’de 4 madalya, Judo’da 8 madalya topladı. Selçuklu Belediyespor kulübünde en çok madalya toplayan branşlar ise 17 madalya ile Wushu, 13 madalya ile güreş ve 9 madalya ile Taekwondo branşları oldu. 2018 yılında Kick Boks branşında sporcu Fatih Koçyiğit İtalya’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonasında üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Güreş branşında ise Cihat Liman düzenlenen Avrupa Şampiyonasında milli forma altında bronz madalya kazanarak Konya’yı ve Selçuklu Belediyespor’u başarılı bir şekilde temsil etti.

pekyatirmaci,-kocyigiti-tebrik-etti-(3).jpg

SPOR OKULLARINDAN YETİŞİYORLAR
Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü aynı zamanda spor okulları faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Her yıl on binlerce çocuğun sporla tanıştığı Selçuklu Belediyesi Spor Okulları aynı zamanda Selçuklu Belediyespor Kulübünün altyapısını oluşturuyor. Spor Okullarından yetişen çocuklar başarılı oldukları branşlarda eğitim gördükten sonra Selçuklu Belediyespor Kulübü lisanslı sporcusu oluyor. Türkiye ve Avrupa ve Dünya derecelerinin elde edildiği bir çok branşta spor okullarından yetişen çocukların imzası bulunuyor.

DİĞER BRANŞLAR DA CANLIYDI
Selçuklu Belediyespor Kulübü Takım sporlarında da başarılı bir yılı geride bıraktı. Judo Süper Liginde mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Judo Takımı Spor Toto Judo Süper Ligini 5.sırada tamamladı. Selçuklu Belediyespor Kulübü Hokey Takımı ise hem açık alan hemde salon liginde süper ligde yer alıyor. Temsilcimiz Salon Süper Ligini bu sezon 5.sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti. Hokey Takımı kalecisi Abdullah Ensar Turna  ise 2017 ve 2018 yıllarında düzenlenen Avrupa Şampiyonalarında en iyi kaleci seçildi. Gençler kategorisinde faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Belediyespor Kulübü Bisiklet Takımı ise sezonu üçüncü sırada tamamladı.