21 Göçmen Roman aile yerleşik hayata geçti

Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesinde çadırlarda göçebe hayatı yaşayan 21 aileye Edremit Belediyesi imkanlarıyla yapılan evlerde barınma imkanı sunuldu. Konutların anahtarları düzenlenen tören ile hak sahiplerine verildi.
21 Göçmen Roman aile yerleşik hayata geçti

Altınoluk Mahallesinde uzun yıllardan bu yana sağlıksız çevre koşullarında çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlara Edremit Belediyesi sahip çıktı. İlk etabı Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur döneminde yapılan sosyal konutlara 21 adet ek daire yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Edremit Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan sosyal konutlarda iki yatak odası, bir banyo ve mutfak ile salon bulunmakta. İki katlı olarak yapılan konutlarda özellikle göçebe hayatın zorluklarından en fazla etkilenen çocukların eğitim sorununun da önüne geçilmiş olacak.

Düzenlenen anahtar teslim törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka "Edremit'in oldukça önemli sorunlarından bir tanesiydi buradaki Roman vatandaşlarımızın çadırlarda yaşaması. Bir yandan vatandaşlarımız insani koşulları içinde çadırlarda yaşamaya çalışıyorlar. Bu yaşam şartları içerisinde çocukların okula gitmesinin, okul dönüşü ders yapmasının ne demek olduğunu, onları gördükçe yüreğimiz sızlayarak izliyorduk. Evet Türkiye'nin belki de en medeni bölgelerinden birinde, Edremit'te doğuda bile olmayan yaşam koşulları burada sürüyordu. Onun için bunu bir an önce ortadan kaldırabilme adına belediyemizin imkanları ile bu konutların tamamlanması gerektiğine karar verdik. Ben bu konutların başlangıcında temeli atan, bu konutların yapımı konusunda ilk kararı alan zemin kattakilerin vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin hizmetine sunan sevgili İsmail Aynur'a burada yaşayan vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."dedi.

Daha sonra Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Protokol üyeleri daha sonra yeni yapılan daireleri gezerek konut sakinleri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

21 Göçmen Roman aile yerleşik hayata geçti

Kaynak: