23 Nisan Konya’da coşku ve sevinçle kutlandı

Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılı ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı
23 Nisan Konya’da coşku ve sevinçle kutlandı

Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 99. yılı ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı.

23-nisan-1.jpg

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Ankara’da yekvücut olan milli iradenin dünyadaki tüm mazlum ve masumlara en büyük ışık kaynağı olduğunu aktaran Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “TBMM’nin öncülüğünde nica zaferler kazanılmış, nica karanlık yerini aydınlığa bırakmıştır. Vatanını, namusunu, dinini ve neslini korumayı vazifelerin en büyük yücesi sayan bu millet, bu çatıyı en büyük birleştirici güç olarak görmüş ve şanlı direnişi yüce meclisin önderliğinde tamamlamıştır. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan meclisimiz, İstiklal Harbi’ni zaferle neticelendirmiş, tarihin gördüğü en şanlı destanlardan birini yazmıştır” şeklinde konuştu.

23-4.jpg

“BİRLİK RUHUNU GELECEĞE TAŞIYACAKLAR”

TBMM’nin maddi imkansızlıklara karşı inancın, bayrak ve vatan sevgisinin üstünlüğünü ispat ettiğini, mücadelesine ‘milli’ sıfatını eklediğini ve dünyanın ilk ve tek ‘Gazi’ meclisi olduğuna dikkat çeken Büyük, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in TBMM’nin açıldığı 23 Nisan gününü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ‘bayram’ günü olarak armağan etmesi, milletimizin verdiği istiklal ve istikbal mücadelesi ruhunun, çocuklarımızda her dem diri kalmasını sağlamıştır. Nitekim aziz milletimizi iyi günde de kötü günde de ‘bir ve beraber’ kılan değer, bu ruhun ta kendisidir. Bu birlik ruhunu geleceğe taşıyacak olanlar ise şüphe yok ki çocuklarımızdır” diye konuştu.

 

23-8.jpg

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından aralarında Suriyeli ve Afganistanlı çocuklarında bulunduğu Meram Şehit Pilot Ayfer Gök Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Gösterinin ardından Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Konya Kaşık Oyunu’nu icra etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının jimnastik gösterileri ardından ise düzenlenen yarışmalarda ödül almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.

23-2.jpgYİĞİT BERKAY ÇOPUR/ YENİ HABER GAZETESİ