23 Nisan kutlamaları

23 Nisan kutlamaları

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun kutlaması:

"Cumhuriyet çocuklarımızın omzunda yükselecek"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı.

Başkan Toru'nun mesajı şöyle:

"23 Nisan 1920, milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasıdır. Milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, milletimizin sadece vatan topraklarını işgalden kurtarma ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalama azminin değil, aynı zamanda ülkenin yönetim biçimi ile ilgili kararlılığının da anlamlı bir ifadesidir. Bu iradenin temel dayanağı ise milli egemenlik düşüncesidir. Bu günün çocuklara bir bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Ülkemiz şimdi olduğu gibi gelecekte de güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir. Bu vesileyle TBMM'nin açılışının 94. yılını ve Cumhuriyet’imizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.''

****

 

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'ün kutlaması: 

 

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yıldönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”  dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Öztürk’ün mesajı şöyle:

“Milli iradenin hayata geçirildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz. TBMM’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin resmi olarak tüm dünyaya duyurulması açısından önemlidir. TBMM, 94 yıl önce olduğu gibi bugün de milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır.

Türk çocuklarına armağan olan bu bayram, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin tarihinde insan sevgisini ve kardeşliği hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir.

Bu duygular içerisinde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, en değerli varlığımız çocuklarımızın bayramını kutluyor bu vesile ile tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik diliyorum.”

**************** 

 

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'nın kutlaması: 

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa KABAKCI 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı İle ilgili Bir mesaj yayınladı

 

Kabakçı mesajında ;

Bundan tam 94. yıl önce imkânsızlıklar içinde milli mücadeleyi sürdüren Türk Milleti aynı zamanda millet adına önemli kararların alındığı Millet Meclisimizin açılışını da başarmıştır. Türk Milleti Milli Mücadele hareketi sürerken geleceğe güvenle bakmayı 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi ile yol almaya devam etmiştir.

Çocuklar, ülkemizin ve milletimizin geleceğidir.  Yılın her günü çocuklarımızındır ama 23 Nisan bu günlerin en özelidir. Bu sebeple çocuklarımıza armağandır. Dünyada hiçbir ülke, milleti için önemli bir gününü Çocuklarına hediye etmemiştir. 23 Nisan 1920 de Türk tarihinin geleceği belirlenmiş, ayrıca bu tarih bu ülkenin geleceği Çocuklar olduğu içinde Çocuk bayramı olarak ilan edilmiştir. Dünyada Çocukların bayramı olarak kutlanan, çocuklara ithaf edilen tek gün 23 Nisandır.

Bugünün çocukları yarının bu ülkeyi kalkındıracak ve yönetecek çocuklarıdır yüzden çocuklarımıza daha güzel bir ülke sunabilmek için yaşanabilir bir ülke sunabilmek için var gücümüzle çalışmalı ve çocuklarımızı geleceğimize güvenle bakabileceğimiz bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa  tarafından armağan edilen  bu günde başta, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 94 yaş gününü kutluyorum”. Dedi.

********************** 

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin kutlaması: 

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bütün çocukların bayramını kutladı. 

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımızın barışın, birliğin, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olduğunu belirten Başkan Hançerli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Çocukların hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesinin temel amaç olarak benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hançerli, “Onların sevgi dolu, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilk meclisimizin kahraman üyelerini ve milli egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, huzur ve barış içerisinde yaşamalarını temenni eder, saygılarımı sunarım” dedi.

*********************** 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kutlaması: 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94’üncü yıldönümü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli egemenliğin kabul edildiği 23 Nisan 1920, millet iradesinin üstünde hiçbir gücün tanınmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu önemli günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, geleceğin teminatı olan çocuklara verdiği önem, yüklediği anlamla Atatürk; insanlığın ortak umudu ve en önemli hazinesi olan çocuklara önemli görevler yüklemiştir.

Bugün başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların ve kavgaların gelecekte yaşanmaması için çocuklarımızın hep birlikte el ele olması büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın olan bu bayramın, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olmasını diliyorum.

Şehirlerimizin kalkınması, ülkemizin daha güzel yarınlara kavuşması, milletimizin gülen yüzü ve dünya barışı için sevgili çocuklarımıza güveniyoruz.

Bu düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

************* 

 

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Ö.Erdoğan Duransoy'un kutlaması:

“23 NİSAN’I GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ULUS OLARAK KUTLAYALIM”

 

Kurtuluş Savaşı tarihimizde bir dönüm noktası teşkil eden 23 Nisan’ı her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamaktayız. Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede, halkın temsilcilerinden oluşan bir Millet Meclisi kurularak Kurtuluş ve Kuruluş’un her adımı uzun tartışmalar sonucu bu Meclisçe alınmıştır. Gerçekleştirilen kutlamalar, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan, yarının büyükleri, geleceğin garantisi çocuklar için bir şenlik olarak yapılmaktadır.

İstanbul'un 16 Mart 1920'de düşman askerleri tarafından işgalinden sonra ülkenin bağımsızlığını korumak amacıyla bir Milli Meclis'inin kurulması kaçınılmaz olmuştu. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Türk milletinin selameti için mücadele eden o dönemin yetkililerinin çabaları ile her ilden 232 milletvekili seçilmiş ve ilk toplantıya 115 milletvekili katılmıştır. Bu insanların şüphesiz tek bir düşüncesi vardı o da: ‘‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir‘‘ düşüncesi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adım olmuştur.

‘‘Bugünün küçükleri yarının büyükleri‘‘ sloganı ile geleceğin, çocukların elinde olduğunu bilen bu kahramanlar, Meclis'in açılış tarihi olan '23 Nisan' gününün ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak kutlanmasına karar vermişlerdir. Günümüzde bütün ülkelerin huzuru, Türk ve Dünya çocuklarının sevgi, hoşgörü ve bağlılıklarıyla yarının huzur dolu, barışçı dünyasının temellerini atmalarıyla olacaktır.  Çocukların kardeşliği ve dostluğu, savaşın yoğun, acımasız ve ilkesizce yaşandığı günümüzde, özlenen dünya barışına giden yolu kısaltacaktır. Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devlet'in yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir.

Bu çok güzel ve anlamlı bayramın onurunu ve gururunu tüm Türk Ulusu ve bu Ulusun çocukları olarak paylaşıyoruz. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım.

 

**************