24 gün sonra annesine kavuştu

Şanlıurfa’da doğuştan kalp üzerindeki iki ana damarının ters olduğu fark edilen Umut Eren Bozlican bebek, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öç ve ekibi tarafından ameliyat edildi.
24 gün sonra annesine kavuştu

Ameliyat sonrası 20 günü aşkın bir süredir Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hanifi Soylu ile Yrd. Doç. Dr. Murat Konak tarafından tedavisine devam edilen Umut Eren bebek 24 gün sonra ilk kez annesine kavuştu.

Şanlıurfa’da doğduktan birkaç saat sonra morarma ve solunum yetmezliği oluşan Umut Eren bebeğin muayenesi sonucunda kalp üzerindeki iki ana damarın doğuştan ters konumlandığı tespit edildi. Hemen Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen bebek burada Türkiye’de sayılı merkezde yapılan bir ameliyatla hayata döndürüldü. Zorlu ve yorucu bir Yenidoğan Yoğun Bakım sürecinden geçen Umut Eren bebeği Konya’ya gelerek günler sonra kucağına almanın heyecanını yaşayan anne Ayşe Bozlican, göz yaşlarına hakim olamadı.

Anne Ayşe Bozlican bebeğinin tedavi süreci için şunları söyledi; “Bebeğimi 2 Mayıs 2017’de Şanlıurfa’da dünyaya getirdim. Ancak yaklaşık 6 saat sonra doktorlar morarmaya ve nefes alamamaya başlayan bebeğimin doğuştan kalp üzerinde yer alan iki ana damarının ters olduğunu ve bizi acil olarak Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edeceklerini söylediler. Bebeğimi kaybetmekten çok korkuyordum. Ancak burada 5 Mayıs 2017 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Öç tarafından bebeğimin ameliyatı gerçekleştirildi. Damarların yeri değiştirildi. Ardından çok zorlu ve bizim için uzun bir Yenidoğan Yoğun Bakım süreci yaşadık. Şuan bebeğim iyi. Ve bana asırlar kadar uzun gelen 24 gün sonunda Allah’a şükürler olsun bebeğimi kucağıma aldım. Selçuk Tıp’ın tüm çalışanlarına özellikle bebeğimle yakından ilgilenen Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi çalışanlarına ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Kapasite bakımından Türkiye’nin sayılı merkezlerinden olan Selçuk Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde uzun ve zorlu bir sürecin sonunda tedavisi tamamlanan Umut Eren bebeğin ailesi heyecanla taburcu olacakları günü bekliyor.

24-gun-sonra-annesine-kavustu-(2).jpg