24 sanığın yargılanmasına başlandı

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddia edilen 12'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına başlandı
24 sanığın yargılanmasına başlandı

Konya'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 12'si tutuklu 24 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 12'si tutuklu 24 sanık ile avukatları katıldı. Bazı sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil oldu.

Tutuklu sanık Adem G, örgüt üyesi olduğunu duruşmada öğrendiğini söyledi.

Diğer tutuklu sanık Menderes E. de potansiyel suçlu gibi gösterildiklerini savundu.

Okunan kitap, gazete kupürü ve bir nottan haklarında suçlama yapıldığını ileri süren Menderes E, her şeyin dosyaya farklı yansıtıldığı iddia etti.

Tutuksuz yargılanan Serkan A. ise 14 yıl yaşadığı Ağrı'da hiçbir suça karışmadığını öne sürdü. Konya'da böyle bir suça karışmasının mümkün olmadığını belirten Serkan A, "40 yıldır devlet ile savaşan bir örgütün üyesiymişim gibi gösterilmeye çalışılıyor. Operasyonda derneğin içinde ele geçirilenler beni de şaşırttı. Suçlu değilim. Suç işleyecek olsaydım Ağrı'da işlerdim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesi için duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Birleştirilen terör dosyalarıyla sanık sayısının 24'e yükseldiği öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, 20 Ekim 2015'te 14 kişiyi gözaltına almıştı.