25 bin TL'ye yürüyen ev yaptı

Gümüşhane’de doğa aşığı Volkan Sarı istediği yerde kamp yapabilmek için kamyonu yürüyen ev yaptı.
25 bin TL'ye yürüyen ev yaptı

Gümüşhane’de doğa aşığı Volkan Sarı istediği yerde kamp yapabilmek ve doğayla baş başa kalabilmek için 25 bin TL harcayarak eski birkamyonun kasasını eve dönüştürerek kendisine 12 metrekare genişliğinde 5 yataklı yürüyen ev yaptı.

Sarı’nın yürüyen evinin hikayesi köyün Ecel Kayası bölgesindeki dağ evinde arkadaşlarıyla otururken, “Bu evin yürüyenini yapamayız mı?” sorusu üzerine başladı. Önce traktörün arkasında çekme karavan şeklinde planladıkları yürüyen ev projelerini yaptıkları istişareler sonucunda kamyon kasasında gerçekleştirmeye karar veren Sarı, Daltaban sanayi sitesinde eski bir kamyon görünce hemen işe koyuldu.

HER YERDE AYRI AYRI YAPTIK

Son şeklini alana kadar defalarca projeler çizip çöpe attıklarını kaydeden Sarı, “Sanayideki ağabeylerimizin atölyelerinde ayrı ayrı bölümlerini yaptık, çok emeği var bu arabada. Onlar olmasaydı bu hale de gelmezdi zaten. Her gelen bir fikir verdi. Güzel fikirleri değerlendirdik ve herkesin ortak görüşünde bu hale getirdi” dedi.

5 KİŞİLİK YATAK VE OTURMA GRUBU

Sarı, ısı yalıtımlı malzemeyle donatılan araçta kışın bile soba yakılarak kalınabileceğini, içerisinde 5 kişilik yatak ve oturma yeri, soba, mutfak dolabı, 200 litrelik su tankı olduğunu, enerji sisteminin ise güneş enerji sistemi, normal elektrik sistemi ve araç aküsünden olmak üzere 3 alternatifli olduğunu söyledi.

25 BİN LİRAYA MAL OLDU

Turizme yönelik kullandırabileceği aracını tamamladıktan sonra rotasının ilk olarak kendi köyü olan Karamustafa Köyü'nün meşhur Hatunoluğu Yaylası olacağını ifade eden Sarı, yapım aşaması yaklaşık 2 ay süren aracın, kamyon dahil olmak üzere toplam maliyetinin 25 bin lira olduğunu da sözlerine ekledi.