25 ülkeden 63 alim Konya'da toplanıyor

İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya, 25 ülkeden 63 alimin katılacağı Dünya Müslüman Alimler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak
25 ülkeden 63 alim Konya'da toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatının, "2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan ettiği Konya'nın, 3-7 Ağustos arasında 25 ülkeden 63 alimin katılacağı Dünya Müslüman Alimler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edilenKonya’da çok sayıda programı hayata geçirdiklerini belirtti.

Yıl içinde yapılacak etkinlikler arasında en önemlilerinden birinin de Dünya Müslüman Alimler Birliği toplantısı olduğunu ifade eden Akyürek, toplantının Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ile İslam dünyasından 25 ülkeden 63 alimin katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Akyürek toplantıda; "İslam Dünyasının Kadim Şehirleri: Medine, Kudüs, Konya" başlıklı panel ile "İslam Ekonomisi" konulu konferansın yapılacağını aktardı.

Toplantıya katılacak alimlerin toplantılardan kalan zamandaKonya'nın tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret edeceğini ifade eden Akyürek, Konya için bir kazanç olacak toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantının açılışının 3 Ağustos Çarşamba günü yapılacağı, 7 Ağustos’a kadar devam edeceği belirtildi.