25. Uluslararası Adana Film Festivali

Festival etkinlikleri kapsamında "Muhsin Ertuğrul Sineması" konulu söyleşi düzenlendi
25. Uluslararası Adana Film Festivali

ADANA (AA) - 25. Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında, Ayla Algan, Yılmaz Atadeniz ve Necip Sarıca'nın konuşmacı olarak katıldığı "Muhsin Ertuğrul Sineması" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Oyuncu Ayla Algan, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen, "Muhsin Ertuğrul Sineması" söyleşisinde, Adana Uluslararası Film Festivali'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya'daki festivale gitmediğini dile getiren Algan, Adana Uluslararası Film Festivali'nin çok önemli olduğunu ve beğendiğini kaydetti. Muhsin Ertuğrul ile ilgili anılarını anlatan Algan, ondan çok şey öğrendiğini söyledi.

Muhsin Ertuğrul'un kendilerine çok fazla olanak ve destek verdiğini dile getiren Algan, "Bizi büyük oyuncu yaptı. Ondan çok şey öğrendim. O benim hem hocam hem danışmanım hem de rejisörümdü." dedi.

Muhsin Ertuğrul'un oyunculuğunu öven Algan, onun içe dönük, duygularını seyirciyle paylaşırken samimi davranan bir insan ve iyi bir rejisör olduğunu ifade etti.

Yönetmen ve senarist Yılmaz Atadeniz ile yönetmen Necip Sarıca da anılarını anlattı.

Etkinlikler kapsamında açılan Muhsin Ertuğrul sergisi, söyleşiye gelenler tarafından gezildi. Serginin 30 Eylül tarihine kadar gezilebileceği öğrenildi.

Kaynak: