'26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı imha edildi'

TSK tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugüne kadar DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı kontrollü imha edildi.
'26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı imha edildi'

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugüne kadar DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü imha edildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, TSK tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos 2016'da tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde 23. güne ulaştığı ifade edildi.

Harekat doğrultusunda, Suriye sınır hattında bugün, gerekli emniyet tedbirleri alınarak Cerablus ve Rai'de halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen 845 kilometrekare alanda oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildiği belirtildi.

Ateş destek vasıtalarınca terör örgütü hedeflerine bugün saat 17.50'den itibaren top atışlarına başlandığına, toplam 527 hedefe 2 bin 255 atımın gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Harekat kapsamında, bugüne kadar, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerince bugün atış yapılmadığı belirtildi.

Öte yandan, AFAD ve Türk Kızılayının, Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetleri kesintisiz sürdürdüğü aktarıldı.

Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği kaydedildi.