26 Milyar Litre Su Kirlenmekten Kurtarıldı

26 Milyar Litre Su Kirlenmekten Kurtarıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve PETDER işbirliği kapsamında atık madeni yağlar ile motor yağlarını geri dönüştürmek amacıyla çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye'de, atık motor yağları vatandaşların talepleri üzerine toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Belediye çevre yetkilileri tarafından son 6 ayda 32 bin 706 kilogram yani 2 bin 119 teneke madeni ve atık motor yağlarının toplanarak 26 Milyar litre suyun kirlenmesinin önüne geçildiği bildirildi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar "1 Litre atık motor yağı 800 bin litre içme suyunu kullanılamaz hale getiriyor. Toprağa dökülen atık yağlar, bitkileri tahrip ederek, toprak ürünlerinin azalmasına neden oluyor. Atık yağların, kontrolsüz ortamlarda yakılması kükürt, klorür ve ağır metaller içerdiği için hava kirliliğine yol açarak insan sağlığına zarar veriyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan atık yağlarını çöpe atmamalarını ve yakmamalarını rica ediyoruz. Bunun yerine atık yağlarının tarafımızca alınmasını için 444 90 82, veya 0(312) 285 2286'yı arayarak talepte bulunmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mahmut Bayraktar ayrıca "Atık madeni ve motor yağlarını direk yakıt olarak, yollarda toz engelleyici ya da çatılarda sözde su yalıtım malzemesi olarak kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde tedavisi mümkün olmayan sağlık ve çevre sorunları ile karşı karşıya kalabiliriz" diyerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

26 Milyar Litre Su Kirlenmekten Kurtarıldı

26 Milyar Litre Su Kirlenmekten Kurtarıldı

Kaynak: