'28 Şubat davası'nda cumhuriyet savcısına ek süre

"28 Şubat" dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısına esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için ek süre verilmesi kararlaştırıldı.
'28 Şubat davası'nda cumhuriyet savcısına ek süre

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki "28 Şubat" dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın duruşmaya sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoy, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin TBMM Araştırma Komisyonunun raporu ve tutanaklarının CD olarak mahkemeye gönderildiğini belirtti.

Dava dosyasına giren diğer belgelerin tutanağa geçirilmesinin ardından müştekilerden Pervin Kaplan'ın beyanı alındı.

Kaplan, 1999'da İnönü Üniversitesinde memur olarak çalıştığını, başörtülü olması nedeniyle memuriyetten atıldığını bildirerek, davaya katılmak istediğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, dosyaya giren belgelere diyeceğinin olmadığını, Kaplan'ın müdahillik talebini ise mahkemenin takdirine bıraktığını kaydetti.

Sanıklar ve avukatları ise müdahillik talebinin reddini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Yıldırım, daha önce esas hakkındaki görüşlerini sunmak amacıyla süre talep ettiklerini bildirdi. Yıldırım, "Mütalaamız büyük oranda hazır olmakla birlikte tamamlamak amacıyla küçük bir süre talep ederiz." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Erdoğan'dan müdahillik talebi

Salonda hazır bulunan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da devlet memuruyken 28 Şubat kararları neticesinde 1999 ve 2000 yıllarında aldığı cezalar bulunduğunu bildirerek, davaya katılma talebini iletti.

Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından ara kararları açıkladı.

Buna göre, savcıya, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için sonraki celseye kadar süre verildi.