28 Şubat’ın çocuk mağduru Yakup Köse için adalet

MERVE ATEŞ - YENİ HABER
28 Şubat’ın çocuk mağduru Yakup Köse için adalet

28 Şubat yargısı ile günümüzde ki yargının aynı olduğuna vurgu yapan Özkan Öztürk “28 şubat sürecinde idam kararı verilen  25 Aralık 2013 de Yargıtay 9.Ağır Ceza mahkemesi tarafından onanan   bu karar hukuk tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Yakup Köse’nin çocukluğunu elinden alan 8 Şubat   yargısı maalesef şimdi de Yakup’un çocuklarının geleceğini elinden almak istiyor.”dedi.

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk28 Şubat yargısı zihniyetinin günümüzde hala etkisini sürdürdüğünü belirtti. Öztürk,  “28 Şubat’ta brifingci yargı kararları ile 1996 yılında katılmış olduğu bir toplantı sonrası göz altına alınan ve idam cezasına hükmedilen 28 Şubat’ın ilk çocuk mağduru Yakup Köse’nin  28 Şubat Yargısı ile imtihanı hala devam ediyor.28 Şubat birileri için bitmiş olsa da izleri günümüzde hala sürüyor. Yakuplar için , Tayyarlar için, Halil’ler için bu süreç tüm olumsuzluklarıyla  devam ediyor.8 Şubat’ta yargı emir ve görüşlerinizi hazırdır diyen zihniyet ile  yurt dışından harekete geçen yargıçlar arasında bir fark göremiyoruz.”

28 ŞUBAT ZİHNİYETLİ HUKUKSUZLUK SON BULMALI

28 Şubat yargısı ile günümüzde k i yargının aynı olduğuna vurgu yapan Özkan Öztürk “28 şubat sürecinde idam kararı verilen  25 Aralık 2013 de Yargıtay 9.Ağır Ceza mahkemesi tarafından onanan   bu karar hukuk tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Yakup Köse’nin çocukluğunu elinden alan 8 Şubat   yargısı maalesef şimdi de Yakup’un çocuklarının geleceğini elinden almak istiyor. Uygulanan nu haksızlığa hayır diyoruz. Adalet bakanı Bekir Bozdağ’a seslenmek istiyorum. Ve bir an evvel bu hukuksuzluk AYM’ye yapılan başvuru ile  ya da Adalet Bakanlığı’nın  Kanun yararına Bozma yolu ile  Yakup Köse özgürlüğüne kavuşsun.’’ Diye konuştu.