286 kadın cesedi bulundu

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde 286 kadının cesedine ulaşıldı.
286 kadın cesedi bulundu

Olayla ilgili açıklamada bulunan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden DonetskHalk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, "Bölgede Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında 18-25 yaş arasında 400 kadar kadınkaybolmuştu. Ateşkes sonrası yapılan arama çalışmalarında bunlardan 286'sının cesetlerine ulaştık…" dedi.

Basın toplantısında konuşan Zaharçenko, "Ukrayna Ordusu'nun Dnepr-1 Taburu'nun konuşlandığı Krasnoarmeysk kenti civarında yaşayan ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen 400 kadar genç kadın aniden kayboldu. Tecavüze uğradıkları tespit edilen 286 kadının cesedine ulaşıldı…" dedi. Krasnoarmeysk kenti Donetsk'in 45 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Zaharçenko cesetleri bulunan kişiler ve olayla ilgili detaylı bilgi vermeyi reddetti.

Yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti

Kiev'de gerçekleşen iktidar değişimi sonrası Kırım, Rusya'ya bağlanırken, ülkenin doğu bölgeleri Donetsk ve Lugansk tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etti. Ukrayna ordusunun müdahalesi sonrası çıkan iç savaşta ise yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Minsk'te 5 Eylül'de sağlanan ateşken anlaşması çerçevesinde barış için çalışmalar sürüyor.

Donbas olarak tanımlanan bölge 2 Kasım'da seçimler yapılacak. Rusya seçimleri tanıyacaklarını açıklarken, gelişmelerin Batı ile Rusya arasında yeni bir gerginlik nedeni olmasından endişe ediliyor.