29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İstanbul Valisi Vasip Şahin: - "Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetine sahip olan necip milletimiz, birliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs edenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır ve uğrata
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, İstiklal Harbi'nin zafere ulaşmasının ardından hakimiyetin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği Cumhuriyetin 95. kuruluş yıl dönümünü idrak etmenin şeref ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, binlerce yıllık devlet geleneğinin vatan topraklarında yükselen son abidesi ve bağımsızlığı karakter edinmişliğin, milli birliğin, sarsılmaz bir imanın ete kemiğe büründüğü bir iftihar tablosu olduğunu vurgulayan Şahin, bütün dünyanın şaşkın bakışları altında istiklal uğruna ölüme meydan okuyan, zulme geçit vermeyen, imkansız gibi görünen kutlu zafere imza atan kahraman bir neslin emaneti olduğunu anlattı.

Şahin, Türk milletinin, atalarının, bedelini kanıyla, canıyla ödeyerek miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'nde, nice büyük işler yapmanın cesaret ve sorumluluğunu duyacağını ve Cumhuriyet tacını ebediyete dek gurur ve şerefle taşıyacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetine sahip olan necip milletimiz, birliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs edenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır ve uğratacaktır. Zira İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum."

Kaynak: