29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Türk Veteriner Hekimleri Merkez Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu:- "Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte tebaalıktan çıkarak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan muazzam bir beşeri cevher olmayı irfan ve kararlılığıyla başarabilmiştir"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimleri Merkez Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte tebaalıktan çıkarak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan muazzam bir beşeri cevher olmayı irfan ve kararlılığıyla başarabilmiştir." ifadesini kullandı.

Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 29 Ekim 1923 tarihinin Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı ve emperyalist güç odaklarının hesaplarını alt üst ettiği önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Bu tarihte Cumhuriyet'in Türk milletinin gönlünde, milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak yer aldığına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte tebaalıktan çıkarak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan muazzam bir beşeri cevher olmayı irfan ve kararlılığıyla başarabilmiştir. Türkiye, geleceğine umutla bakmaktadır, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir. Türk milleti, bugün başta Suriye olmak üzere çevremizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda terörizmin yoğun saldırı dalgasını durdurmak, kurulan tuzakları bozmak için yan yana ve sabırla kısır çekişmelerden uzak bir duruşla saldırıları göğüslemek durumundadır. 96'ncı kuruluş yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: