3 ayda 2 büyük patlamadan kurtuldu ama...

3 ayda 2 büyük patlamadan kurtuldu ama...

Diyarbakırlı Zeynedin Yaman, PKK’nın 31 Mart’ta polis servis aracına yönelik düzenlediği ve 8 polisin şehit olduğu patlamadan yaralı olarak kurtuldu. Olayın ardından tedavisi tamamlanan Yaman, 12 Mayıs gecesi yine PKK’nın 15 ton bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 yakınını kaybetti. Yaman, bu patlama öncesi migren ağrısı nedeniyle akrabalarıyla kamyonu takip etmek yerine, evine gidip dinlenmek istemiş.

Diyarbakırlı 41 yaşındaki Zeynedin Yaman, son 3 ay içinde iki kere büyük patlamadan şans eseri kurtuldu. Yaman, terör örgütü PKK’nın 31 Mart’ta düzenlediği ve 8 polisin şehit olduğu bombalı saldırıda yaralı olarak kurtuldu. Patlama nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yaman, kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra köyüne döndü. Zeynedin Yaman, 31 Mart’taki patlamadan sağ kurtulduğuna şükrederken, doğduğu Tanışık köyünde hayatını sürdürmeye devam etti.

MİGREN AĞRISI HAYATINI KURTARDI
Zor günleri geride bıraktığını düşünen Yaman, 12 Mayıs gecesi ikinci büyük şoku yaşadı. Terör örgütü PKK mensupları, 12 Mayıs gecesi 15 ton bomba yüklü kamyonla Tanışık köyünden Seyithan Yaman’ın evine gitmiş, kamyonu Seyithan Yaman'ın evinde bekletmek istemiş, durumu kabul etmeyen Yaman ile terör örgütü mensupları arasında tartışma yaşanmış, tartışmanın ardından Seyithan Yaman ve 15 yakını, bomba yüklü kamyonu takip ederken, PKK'lıların bombayı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Patlama öncesi Zeynedin Yaman ise, migren ağrısının tutması sonucu akrabalarıyla gitmek yerine evinde dinlenmeye gitmesi nedeniyle ölümden dönmüş. Zeynedin Yaman, evine gittikten 10 dakika sonra büyük bir patlama duyduğunu ve bombanın kendi evine isabet ettiğini sanmış. Gürültünün ardından dışarı çıkıp silahıyla sağa sola ateş eden Yaman, patlamanın köylerinde olmadığını anladıktan sonra, kamyonun peşinden giden akrabalarını aramaya başladı. Hiçbirine ulaşamayan Yaman, kötü bir şey olduğunu hissederek beklemeye geçti. Yaman, çok geçmeden patlamanın köylerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Dürümlü mezrasında yaşandığını ve 16 akrabasının hayatını kaybettiğini öğrendi. Yaman, bu saatten sonra büyük bir şok yaşarken, kurtulduğuna sevinemeden akrabalarının yasını tutmaya başladı.

"PATLAMADAN 10 DAKİKA İLE KURTULDUM"
Başından geçen olayları İHA muhabirine anlatan Yaman, "Diyarbakır’da 31 Mart’ta meydana gelen patlamada, otomobil bayisinde oturup çay içiyordum. Aniden patlama meydana geldi. Orada sıyrıklarla kurtuldum. Vücudumun farklı yerlerine cam şarapnel parçaları isabet etmişti. 31 Mart’taki patlamada oradaydım ve ucuz atlatmıştım. 12 Mayıs gecesinde yaşanan patlamada akrabalarım ile beraberdim. Bir yasımız vardı ve son günüydü. Bende migren vardı, baş ağrım tutmuştu bu nedenle eve gelmiştim. Eve geldim sadece 10 dakikalık farkla, 22.02’de ben eve geldim, 22.12’de patlama oldu, 10 dakikalık farkla o patlamadan kurtuldum. İki kardeşimi, 3 amcamı, amcamın çocuklarını, halamın çocuklarını kaybettim hepsi benim akrabamdı. Patlama olduğu sırada içeride oturuyordum, üzerimi değiştirdim ve elektrik gitti. Elektriğin gitmesi ile beraber patlama sesi geldi. Ben evimin üzerine birinin bomba attığını düşündüm. Bu bombadan haberim bile yoktu. Silahımı aldım dışarı çıktım iki üç el ateş ettim ondan sonra bu durumu öğrendim. Evimdeki zarar, hiçbir yakınımı geri getirmez. Keşke böyle bir olay olmasaydı evim yıkılsaydı, çıplak gezseydim böyle bir şey olmasaydı" dedi.