3 bin nüfuslu o mahalle Konya'dan ayrılmak istiyor

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı olan Zengen Mahallesi sakinleri Niğde'ye bağlanarak çektikleri çileden kurtulmak istiyor.
3 bin nüfuslu o mahalle Konya'dan ayrılmak istiyor

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı olan Zengen Mahallesi sakinleri Niğde'ye bağlanarak çektikleri çileden kurtulmak istiyor.

Daha önceden Niğde'ye bağlı olan ancak Konya'nın Ereğli ilçesine köy olarak bağlandıktan sonra mahalleye dönüştürülen 3 bin nüfuslu Zengen Mahallesi sakinleri Niğde'nin Bor ilçesine köy olarak bağlanmak istiyor.

Konya'nın mahalleye uzak olmasından dolayı maddi ve manevi büyük kayıplarının olduğunu söyleyen Zengen Mahalle muhtarı Şahin Yurttaş, "Hizmetleri az aldığımız için Konya bize uzak olduğu için, vatandaşların sağlık sorunları Niğde'den karşılandığı için, Konya'daki resmi daireler bize 210 kilometre uzaklıkta ve gidip gelmemiz 420 kilometre ve bu yüzden hem maddi hem manevi büyük kayba yol açtığı için, biz Niğde'yi istiyoruz. Vatandaşlarımızdan dilekçe aldık. Halkımız da "Niğde'ye geçelim yakın olduğu için bize her türlü imkan sağlanır" dediler. Niğde küçük bir şehir olduğu için hizmetlerde sıkıntı yaşanmaz, resmi dairelerde işlemlerimizi kısa sürede halledebiliriz. Talepte bulunduk, inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve milletvekillerimizin sayesinde inşallah hayata geçer." dedi.

Zengen Mahallesi sakinlerinden Suat Özcan ise "7 vilayet Konya'dan yakın bize. Adana, Mersin, Kayseri, Niğde, Karaman, Aksaray, Nevşehir. Biz hizmet alamıyoruz. Yaptıkları bir yol onu da vatandaş kendisi de yapıyor. Bizim Niğde'ye bağlanmamız lazım. Hiçbir şekilde faydalanamıyoruz Konya'dan, Niğde'ye bağlanmak istiyoruz. Niğde'ye bisikletle git, gel. Bizim yaylamızdan yakın Bor ilçesi" diye konuştu.

Zengen Mahallesi sakini Selami Ersoy, "Ben Konya'da ikamet ediyorum, iş gereği buraya geliyorum. Konya çok büyük bir şehir olduğu için kendisine anca yetiyor. Biz küçük bir vilayetiz."" dedi.

Zengen'in Niğde'ye bağlanması gerektiğini söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Peşin ise, "Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi, gerek Konya iline uzaklığı sebebiyle gerekse yerel yönetimlerden alacağı hizmetlerin Konya ilinin büyük olması, nüfusunun fazla olması ve yerleşim yerlerinin fazla olması sebebiyle hizmet alamaması burada yaşayan Zengen Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın en acil olan sağlık hizmetleri ihtiyaçlarını 210 kilometre uzaklıktaki Konya iline gidiş geliş yapmak, resmi dairelerde yaptıkları başvuruları gün içerisinde bitmemesi sebebiyle birkaç defa giderek 400 kilometrelik yolu gidiş geliş yapmak suretiyle ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar. Malum bizim oralar tarımla uğraşan, çiftçilikle uğraşan mahallerimiz burada zaman çok önemlidir. Zaten çalışan işçiye ihtiyaç bulamamaktalar. Dolayısıyla yetiştirdikleri ürünün başında bırakıp resmi işlem için 400 kilometre yol gidiş geliş yapmaları hem tarım açısından zarara uğramakta bunun yanında da Niğde'mize 42 kilometre Bor ilçemize ise 28 kilometredir, Zengen Mahallemiz. Zengen Mahallesi 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde belediyelikten kapatılarak Ereğli ilçesinin mahallesi olmuştur. Hemen ilimizin sınırında Çukurkuyu ve Kızılca ile birbirine bağlaşıp arazileriyle birbirine ortak olan ve kız alıp kız vermiş olup etnik olarak akrabalık olan bir yerdir. Vatandaşlarımızın iç işlerine yapmış oldukları Niğde iline bağlanmayla ilgili başvuruları var. dilekçeyi arkadaşlarımız bizlere getirdiler bizler de Niğde İl Genel Meclisi toplantı salonunda toplantı gündemine alarak bilgi sunduk. Bizim derdimiz vatandaşlarımızın daha hızlı, daha sağlıklı ihtiyaçlarını karşılanmasıdır." şeklinde konuştu.

Konya'nın o mahallesi Niğde'ye bağlanmak istiyor

Konya'nın o mahallesi Niğde'ye bağlanmak istiyor

Konya'nın o mahallesi Niğde'ye bağlanmak istiyor

Konya'nın o mahallesi Niğde'ye bağlanmak istiyor

Konya'nın o mahallesi Niğde'ye bağlanmak istiyor

Kaynak: