3. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi'nce 3'üncüsü düzenlenen "Kemerburgaz Turşu Festivali"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kemerburgaz'ın geleneksel lezzeti...
3. Geleneksel Kemerburgaz Turşu Festivali

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi'nce 3'üncüsü düzenlenen "Kemerburgaz Turşu Festivali"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kemerburgaz'ın geleneksel lezzeti haline dönüşen turşuların sergilenerek ikram edildiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kapsamında, esnaf tarafından stantlara dizilen rengarenk turşuların tadına bakma fırsatı bulan vatandaşlar, ahtapot ve palamut gibi deniz canlılarından yapılmış turşulara da ilgi gösterdi. Festivalde en çok ilgiyi ise esnaf Behlül Koçum'un yaptığı "dolar ve "avro" turşuları çekti.

Etkinlik kapsamında, çocuklar için kukla ve mehteran takımı gösterisi de yapıldı.

Burada konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, esnafın yoğun talebi üzerine etkinliği bu yıl da gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi.

Dün Batman'da şehit düşen askerlere saygı duyduklarının altını çizen ve festivali bir eğlence olarak düzenlemediklerini vurgulayan Aydın, eğlence olmadan da geleneklerin yaşatılabileceğini ifade etti.

Festivalin, Kemerburgaz'ın tanıtılmasında ve kent ekonomisinin canlanmasında büyük fayda sağladığını ifade eden Aydın, "Sağlıklı beslenmeye ve geleneksel Türk mutfağının tanıtılmasına katkı sağlayacağına inandığımız bir etkinlik. Arkadaşlarımız dolar ve avronun turşusunu da kurmuşlar. Bu anlamda da milli reflekslerimizi açığa çıkartan bir bereketi olmuş. Bundan dolayı memnun oldum. Festival inşallah seneye devam edecek. Her yıl da geleneklerimizi açığa çıkarma ve onları koruma anlamında reflekslerimizi geliştireceğiz." diye konuştu.

Remzi Aydın, konuşmasının ardından stantları gezerek esnafla sohbet etti ve turşuların tadına baktı.

Etkinlikte standı bulunan Semiha Demir ise 1956 yılından beri turşuculuk yaptıklarını söyledi.

Belediye tarafından 3. kez düzenlenen festival sayesinde ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Demir, "Sağ olsun belediyemiz, 'Madem turşu çok seviliyor ve Kemerburgaz bu konuda meşhur olmuş, biz de bunun festivalini yapalım' demişler. Festivalde insanların iç içe olması, kaynaşması ve ürünlerimizi tatmaları güzel bir duygu." diye konuştu.

Festivale, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Koçyiğit de katıldı.

Etkinlik sonunda vatandaşlara turşunun yanı sıra kuru fasulye ve pilav ikram edildi.




Kaynak: