3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 27-29 Eylül’de gerçekleşecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ile Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek "İstanbul Uluslararası...
3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 27-29 Eylül’de gerçekleşecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ile Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı" (ISIF'18), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımı ile üçüncü kez açılacak.

Konuyla ilgili Türk Patent ve Marka Kurumundan yapılan açıklamada ülkenin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla yola çıkıldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: "Ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı "3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'18) 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayından gerçekleştirilecektir. İlk senesinde 23 ülkeden 324 buluş, ikinci senesinde ise 29 ülkeden 367 buluşun katılımı ile gerçekleştirilen ISIF, her iki senede de; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onursal himayeleri, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliği, Uluslararası Buluşçular Federasyonu Birliği(IFIA)'nin uluslararası himayeleri, Anadolu Buluşlar ve Buluşçular Derneği(ABDER)'nin ana organizasyonu, Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO)'nın uluslararası destekleri ile gerçekleştirilmiştir. Hedef kitlesini uluslararası ve ulusal; bireysel buluşçular, AR-GE merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, kalkınma ajansları, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, laboratuvarlar, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, melek yatırımcılar, risk sermayesi grupları, inovasyon teşvikçileri, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu ISIF'18, içeriğindeki B2B görüşmeler, çalıştaylar ve paneller ile de ekosistemin güçlü bir destekleyicisi olmaya devam edecektir. Her sene düzenlenen ISIF ödülleri ise teknik yeniliklerin dünya çapındaki bilinirliğine katkı sağlamaktadır. ISIF'18, sınai mülkiyet alanında kurumsal kapasitesi büyük gelişme kaydetmiş ve yasal zemini güçlenmiş bir Türkiye'nin tüm dünya buluşçularının hizmetine sunduğu uluslararası bir etkinliktir. "

Temel hedefin, büyük çabaların sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması olduğu bildirilen açıklamada ," Yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesi olmakla beraber ISIF aynı zamanda; 7'den 70'e katılımcıların ziyaretleriyle renklenecek büyük bir farkındalık etkinliği,Fuarla eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanacak kapsamlı bir eğitim etkinliği ve Türkiye'nin bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik olma özelliklerini taşımaktadır. 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'18'de 20 ülkeden 400'ün üzerinde iş fikri ve girişimci sergilenecektir."denildi.

İHA