30 dakikada sağlık

30 dakikada sağlık

Türkiye genelinde 250 şubesi olan ve Konya’da da faaliyet gösteren B-FİT (Beden fit) merkezleri sporun zayıflamak için yapıldığı tezini çürütüyor, sağlıklı olmak için yapılması gerektiğinin bilincini veriyor.

İnternette araştırma yaparken kadınların spor ve yaşam merkezi olan B-FİT ile karşılaştığını ifade eden B-FİD Konya İşletme sahibi Yaşar Koç, B-FİT’in Konya’da bir şubesi olmasına rağmen İstanbul 65, İzmir 45, Ankara’da 19 tane şubelerinin olduğunu söyledi.  Sporun sadece zayıflamak ve incelmek değil, yaşam tarzı olduğunu ifade eden Yaşar Koç, Konya’da kadınların spor konusunda biraz duyarsız olduğunu belirtti.  Sporun her kadının, her insanın mutlaka hayatında olması gerektiğini vurgulayan Koç, “Bizim sistemimiz haftanın altı günü dilediğiniz saatte 08.00’dan itibaren akşam 20:15’e kadar gelebileceğiniz, sadece 30 dakikanızı ayırabileceğiniz bir olay. Tüm kadınlarımızın gelmesini ve buradan faydalanmasını isteriz” dedi.

30 DAKİKANIZI AYIRIN

“Bizim burada uyguladığımız sisteme ‘’intermal antrenman’’ deniliyor”diyen Koç, “Dokuz adet aletimiz, aralarda da dokuz adet platformumuz var. Her otuz saniyede bir  çalan zil sesiyle aletten platforma,platformdan alete geçiliyor. Alet üzerinde fitnees hareketleri yaparken platformda hoca eşliğinde aerobik hareketleri yapılıyor. Hedefimiz ilk on dakikada nabzı yükseltmek, nabız yükseldiği zaman vücudun yağ yakımı başlıyor. Bunun yanı sıra burası sadece dediğim gibi spor faaliyetinin yapıldığı yer değil, kadınlar için sağlıklı spor ve yaşam merkezidir. Burada çeşitli aktivitelirimiz oluyor. Örneğin iki ayda  bir güzellik uzmanlarımız geliyor, ayda bir diyetisyenlerimiz geliyor. Burası kadınların hoş vakit geçirdiği, kendilerine zaman ayırdığı, en önemlisi kendilerini değerli hissettikleri bir kulüp. Her kadının tüm bu güzelliklerden faydalanmasını, en azından haftada bir 30 dakikalarını ayırarak sağlıklı yaşam adına kendileri için zaman ayırmalarını isterim, denemelerini de şiddetle tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

DENEME SEANSLARI VAR

Deneme seanslarının olduğunu belirten Koç, “Kim ne zaman isterse hangi saatleri uygun görürse,ücretsiz deneme seanslarımız var. Gelip deneme yapabilir. Denedikten sonra zaten kabul edeceklerdir. Önemli olan ilk adımı atmak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 630 üyemiz vardı, şu anda daha dün 1030. Barkotumuzu sattık. Yani bir yıl içerisinde sayımızı neredeyse ikiye katladık. Tabi buda kendi kişisel ilişkilerimizle de kaynaklı. Gelen müşterilerin memnuniyeti sonucunda arkadaşlarını da getirmesi ile oldu. B-FİD sistemi farklı bir sistem, istasyon sistemi. Onun yanı sıra stüdyo derslerimize ağırlık vererek yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN GİRİŞİMCİLER BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR

Kadının toplumda önemli olduğunu belirten Koç, “Bu işe girmemin bir nedeni  Kadın için olması dikkatimi çekmişti.  Çünkü kadın toplumda çok önemlidir. Ben Konya’da on yedi yıl siyaset yaptım. Kadınlarla beraberdim. Kadın Kolları Başkanlığı, milletvekili adaylığı yaptım. İşimden emekli olduktan sonra boş durmak hoşuma gitmiyor. Dolayısıyla daha sosyal bir yaşantı, kadınları içine çekebilecek daha faydalı bir şeyle meşgul olmak istedim ve burayı seçtim” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN B-FİT

B-FİT’in ‘Beden Fit’ anlamında olduğunu ifade eden Koç, “Şirketin kurucusu bayan. Amerika’da psikoloji eğitimi almış ve istasyon sistemiyle yani B-FİT sistemi ile karşılaşmış. Şu anda Amerika’da üç milyon kişi bu sistemi kullanıyor ve patentini alıyor. Türkiye’ye getiriyor. Dokuz yıl içerisinde de 250 şube açıyor. Bu kadın girişimci olarak çok büyük ve gurur duyulacak bir atılım.   B-FİT Franchising sistemiyle çalışıyor. Kurucumuz kadın, işletmecilerimiz kadın, çalışanlarımız kadın, üyelerimizde kadın. Bu demektir ki yaklaşık 250 kadına işletme sahasında istihdam, yanı sıra antrenörler.  Örneğin burada beş çalıştırıcı var bunu 250 ile çarptığınızı düşünün bu kadar kadınımıza iş imkanı sunan, ve de kadınlarımızı ön plana çıkaran kendini özel hissettiren sadece 30 dakikalık bir spor sistemi. On beş yaştan altmış beş yaşa kadar üye portföyümüz var. B-FİT, sporun zayıflamak için yapıldığı tezini çürütüyor, sağlıklı olmak için yapılması gerektiğinin bilincini veriyor. Sağlıklı yaşam için B-FİT diyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYRA ARSLAN KASAP / YENİ HABER