30 yıllık içme suyu altyapısı yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesinin Tepecik Mahallesindeki ana kanalizasyon hattı döşemesinin tamamlanmasının ardından içme suyu çalışmalarına da start verdi.
30 yıllık içme suyu altyapısı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Tepecik Mahallesinin altyapı yenileme çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Mahallenin 4 bin metrelik ana kanalizasyon hattı yenilemesinde sona gelen MASKİ ekipleri, 4 bin 200 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına hızla başladı. MASKİ, mahallenin eski altyapısını tamamen ortadan kaldırarak toplam 8 bin 200 metrelik yepyeni bir altyapı sistemi kuruyor. Mahalleye ayrıca 50 metreküp kapasitesinde içme suyu deposu yapılacak.

Eski hatlar kağıt gibi dağılıyor

MASKİ'nin Tepecik Mahallesinde yenilemeye başladığı içme suyu hattı vatandaşları daha sağlıklı içme suyuna kavuşturacak. Yapılan çalışmalar sırasında çıkarılan eski içme suyu hatlarının ise kağıt gibi dağılması dikkat çekti. 30-40 yıllık önce döşenmiş ve sürekli arızalanan hatlar MASKİ'nin hamlesiyle ortadan kalkacak.

Yeni döşenen borularımız daha kaliteli

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün mahallerde yaptığı altyapı yenileme çalışmaları vatandaşların da yüzünü güldürüyor. Tepecik Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşlarda memnuniyetlerini dile getirdi. Tepecik Mahallesinde ikamet eden İsmail Çelik, yapılan işlerden memnun olduklarını belirterek şu açıklamaları yaptı:

"Su sorunumuz vardı, şuan yapılıyor. Eski hatlar döşeneli hemen hemen 30 yıl olmuştur. Onlar gelişi güzel olarak döşenmişti. Yüksek tonajlı bir araç geçtiğinde patlıyordu. Velhasıl kum atılması gerekiyormuş. Onun için çok sorun oluyordu. Kırılıyordu. Tamir etmek gerekiyordu. Şimdi yeni döşenen borularımız daha kaliteli. İnşallah bundan sonra daha iyi olur, daha temiz su içeriz. Mahallemize depoda yapılacakmış. Depo olmadığından sularımız anında kesiliyordu ve mağdur oluyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu işlere el attığı için teşekkür ediyoruz"

"Hizmetin değeri hizmet tamamlandığında ortaya çıkar"

Tepecik Mahallesi sakinlerinden Mehmet Aydın ise, yapılan hizmetlerin çok güzel olduğunu söyledi. Aydın, "İçme suyu hattımız 90'lı yıllarda yapıldı. O günden bugüne kadar muhtarlığın bütçesi tamiratlara gidiyordu. İçme suyu sıkıntımız vardı. Ancak bu borular güzel, bu borular sağlam. Hizmetin değeri hizmet tamamlandığında ortaya çıkar" açıklamasında bulundu.

"Her yapılan geçen günden daha iyi oluyor"

Tepecik Mahallesinde ikamet eden bir diğer vatandaş olan Hüseyin Kaşkan, eski hatların üstün körü yapıldığını belirterek, "Eski hattımız 2 günde bir patlıyordu. Artık daha güzel olacak. Her yapılan geçen günden daha iyi oluyor" dedi.

"Allah'ın izniyle ve büyükşehirimiz sayesinde sorunlarımız giderilecek"

Tepecik Mahallesi Muhtarı Muammer Berilğen, MASKİ'nin mahallelerinde yaptığı çalışmalar hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Büyükşehirimiz sağolsun, kanalizasyon ve içme suyu hattımızda çalışmalarına başladı. Biraz sıkıntımız olacak ama çok güzel olacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Beyefendiye ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Hakikaten ihtiyacımız vardı. 30-40 yıl önce yapılmış hatlarda her gün patlak yaşanıyordu. Allah'ın izniyle ve büyükşehirimiz sayesinde sorunlarımız giderilecek."

30 yıllık içme suyu altyapısı yenileniyor

30 yıllık içme suyu altyapısı yenileniyor

Kaynak: