4 ay önce güreşe başladı, Türkiye derecesi yaptı

Mersin'de güreş antrenörleri tarafından fiziğinin uygun olması dolayısıyla 4 ay önce keşfedilen ve güreşe başlaması sağlanan 15 yaşındaki Hüseyin Kır, ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 3. oldu.
4 ay önce güreşe başladı, Türkiye derecesi yaptı

Mersin'de güreş antrenörleri tarafından fiziğinin uygun olması dolayısıyla 4 ay önce keşfedilen ve güreşe başlaması sağlanan 15 yaşındaki Hüseyin Kır, ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 3. oldu.

Mersin Güreş Eğitim Merkezi antrenörlerinin okullarda sporcu taraması yaparken keşfedip, eğitim merkezine kazandırdıkları 15 yaşında ve 1,96 metre boyundaki Hüseyin Kır, 4 ay boyunca güreş eğitimi aldı. Daha sonra Gebze'de gerçekleştirilen 14-15 Yaş Grekoromen Türkiye Şampiyonası'na katılan genç sporcu, üçüncülük elde etti.

Hedefi yeni Hamza Yerlikaya olmak

Hüseyin Kır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçi bir ailenin oğlu olduğunu, köyden okula gelip gittiğini söyledi.

Köyde yaşayan bazı sporcuların güreş yaptığını bildiği için bu spora ilgi duyduğunu anlatan 15 yaşındaki güreşçi, "Köyden ağabeylerim güreş salonuna gelip gidiyorlardı. Onlar sayesinde güreşe ilgim arttı. Okulda sporcu seçmeleri esnasında beni de antrenörlerim güreşe seçtiler. 4 ay önce Güreş Eğitim Merkezi'ne başladım ve burada eğitim aldım. Hocalarımın desteğiyle de ilk kez katıldığım şampiyonada Türkiye 3.'sü olma başarısı gösterdim." dedi.

Hedefinin iyi bir güreşçi olup Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek olduğunu ifade eden Hüseyin Kır, "İlk şampiyonam çok iyi geçti. Tabii heyecanlandım ama yine de derece yapmayı başardım. Hedefim Hamza Yerlikaya gibi büyük bir güreşçi olmak ve ülkemi temsil etmek." diye konuştu.

Mersin Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Duran Kaşten ise Hüseyin Kır'ı kısa sürede önemli bir başarı elde ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Hüseyin ilk başlarda antrenmanlara gelmedi, ancak biz peşini bırakmadık ve çaba sarf ederek onu buraya kazandırdık. Teşvik ettik. Antrenmanlara başladı ve güreşi sevdi. Köyden gelip gitmesine rağmen 4 ay gibi kısa bir sürede Türkiye 3.'sü oldu. Bu derecesiyle beraber merkezimizde yatılı kalmaya da hak kazandı. Önümüzdeki yıldan itibaren yatılı kalacak. Bu sayede hem takibi daha kolay olacak hem de daha iyi hazırlanmasını sağlayacağız."