4 ay sonra dedikodular yüzünden şehri terk ettiler

Gaziantep'te 56 kişinin hayatını kaybettiği kına gecesine yönelik DEAŞ saldırısının üzerinden bir yıl geçti.
4 ay sonra dedikodular yüzünden şehri terk ettiler

En mutlu geceleri felakete dönüşen gelinle damat ilk kez Hürriyet’e konuştu ve “Hayatını kaybedenlerin yakınları bizi suçladı. Dışlandık, unutulduk, hayatımız paramparça oldu” dedi.

Gaziantep'te geçen yıl 20 Ağustos’ta Nurettin ve Besma Akdoğan’ın (25) kına gecesi vardı. İnsanlar sokaktayken terör örgütü DEAŞ canlı bomba saldırısı düzenledi. 56 kişi yaşamını yitirdi. O gece Akdoğan çifti için de zor günlerin başlangıcıydı. 

KAPIMIZI BİLE ÇALMADILAR

Patlamadan sonra ‘dedikodular ve iftiralar’ yüzünden Gaziantep’i terk ettiklerini söyleyen damat Nurettin Akdoğan şunları anlatıyor:

''Bir ağabeyim hayatını kaybetti. İki çocuğu vardı. Yengem iki aylık hamileydi. Bir kardeşim ile annem yaralandı. Bir hafta hastanede kaldım. Patlamadan önce Facebook’ta DEAŞ’ı lanetleyen bir paylaşımda bulunmuştum. Bu yüzden DEAŞ’ın bizi hedef aldığı yönünde dedikodular yapıldı. Haberler yapıldı. Yakınlarını kaybedenlere, ''Şikâyetinizi polise bildirin. Hakkımda en ufak bir şey çıkarsa devlet cezayı verir’ dedim. Kimse bizi dinlemedi. 4 ay o sokakta kaldık. Patlamada yakınlarını kaybedenler bizi suçluyordu. Bizimle konuşmuyorlardı. Kapımızı çalmıyorlardı. Sadece komşularımız bizi ziyaret ediyordu. Taşınmak zorunda kaldık. Dışlandık, unutulduk, hayatımız paramparça oldu.'' 

DÖRT AY SONRA KONYA’YA TAŞINDIK

Saldırıdan dört ay sonra Konya’ya taşındıklarını söyleyen Besna Erdoğan’ın anlattıkları da şöyle:

“Ertesi gün nikah kıyılacaktı. Mevlüt okunacak insanlara yemek verilecekti. O gece müzikli eğlence yapılmayacaktı. Şehir dışından gelen akrabalarımız ısrar edince müzik seti kuruldu. İnsanlar oynuyordu. Bir amcam, ‘Bu kadar yeter’ deyip müzik setinin fişini çekti. Bazıları zorlayınca fiş tekrar takıldı. Kınadan sonra eve doğru gittik. Arkadaşlarımızla sohbet ederken patlama sesi duydum. Arkamı döndüğümde insanlar çığlık atıyordu. Bayıldım. Bir hafta hastanede kaldık. Ölen çocukların hepsini tanıyordum. Bir ablamla bir yeğenim hayatını kaybetmişti. Bir ablam, bir kardeşim ve annem yaralanmıştı. Çocukların yetim kalması beni çok yıprattı. ‘Neden biz?’ dedik ama sebebini hiç bulamadık. Patlama sonrasında yaşadığımız eziyetten buraya gelmek birazcık içimizi ferahlattı. Burada insanlar bize çok iyi davrandı. Bir görümcem gözünü kaybettiği için hâlâ okula gidemiyor. Gaziantep’e 1 kere gidip yakınlarımızın mezarını ziyaret ettik. Artık gitmeyi düşünmüyoruz.”

ARTIK DÜĞÜNLERE GİTMİYORUZ

O günden sonra hiçbir düğüne gitmediklerini söyleyen Akdoğan çifti, “Her çift gibi biz de mutlu bir gece yaşamayı hayal etmiştik, ama olmadı… O gün yaşananları unutamıyoruz. Uzaktan bir düğün sesi geldiğinde rahatsız oluyoruz. O günden beri düğünlere gitmiyoruz. Bundan sonra da gitmeyi düşünmüyoruz. Bizim için, ‘devlet onlara ev, koruma, para verdi’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Saldırı ile ilgili açılan davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Bütün duruşmalara katılacağız. ‘Sebebi neydi, neden bizi buldu?’ Bu soruların cevabını bulana kadar takip edeceğiz” diyor. 

KAYNAK:HÜRRİYET