4 eski öğretmene FETÖ'den hapis talebi

Biri meslekten ihraç edilen 4 öğretmen hakkında 15'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.
4 eski öğretmene FETÖ'den hapis talebi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında biri kamu görevinden çıkartılan 4 öğretmen hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen şüpheliler E.Y, H.C.S, R.U. ve U.K. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının 4 şüpheliyle ilgili "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, tanık ve sanıkların ifadelerine de yer verildi.

Sanıklardan H.C.S, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Aktif Eğitim Sen'e üye olduğunu ve daha sonra istifa ettiğini belirtti.

Matematik öğretmeni sanık U.K. de Aktif Eğitim Sen’e üye olduğunu, çocuklarının ise burslu olarak örgütün okullarında öğretim gördüğünü, üniversite sınavına hazırlanmak için de dershanelerine gittiğini belirterek, okulun bir otelde düzenlediği etkinliğe katıldığını ancak örgüt toplantılarına ise katılmadığını iddia etti.

E.Y. ile KHK ile kamu görevinden çıkartılan öğretmen R.U. da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Telefonunda ByLock programı olduğu öne sürülen R.U, adına kayıtlı olan ve bir yıldır kullanmadığı telefon hattına ByLock indirmediğini, nasıl indirildiğini de bilmediğini öne sürdü.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.