4. Rüzgar Enerjisi Kongresi

4. Rüzgar Enerjisi Kongresi

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 19-20 Temmuz tarihlerinde İran Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından Tahran'da düzenlenecek, 4. Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katılacak.

TÜREB'den yapılan yazılı açıklamada, konferans kapsamında, rüzgar enerjisi alanında bilgi alışverişinde bulunmak ve iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla İran Rüzgar Enerjisi Birliği ve İran Yenilenebilir Enerji Ajansı ile görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, İran’ın rüzgar enerjisi sektörü konusunda açılım yapmak ve elektrik ticaretini artırmak istediğini ifade etti.

Ataseven şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki rüzgar sektörüne ilişkin gelişmeleri, santrallerin işletmeye alınması ve sanayi üretimi gibi süreçlerdeki tecrübeleri paylaşacağız. Dünyadaki birçok ülke gibi Türkiye’deki yatırımcılar da İran’daki rüzgar potansiyeliyle ilgileniyor. Türkiye, 15 yıldır rüzgar sektöründe edindiği tecrübesini değerlendirmek ve bölgesel bir merkez olabilme hedefinde ilerlemek istiyor. Bu nedenle, İran ile yapılan bu görüşmeler ve iş birlikleri oldukça önemli. Ayrıca bu bağlantıların sadece santral yatırımları için değil, rüzgar sanayisinin gelişmesi açısından da faydalı olacağını düşünüyoruz."