4. Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı

4. Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı
4. Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı
Konferans, "Şiddeti Çerçevelemek: Sınırlar, Çatışmalar ve Kimlikler" temasıyla 7-8 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen 4. Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı, "Şiddeti Çerçevelemek: Sınırlar, Çatışmalar ve Kimlikler" temasıyla 7-8 Nisan'da üniversitenin Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. 

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, düzenleme komitesi başkanlığını Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Banu Baybars Hawks'ın üstlendiği konferansta, sürekli değişen sınırlar ve kimlik anlayışları ile beraberinde getirdiği çatışmalar tartışılacak.

Son yıllarda sıklıkla tanık olunan, sınırlar ve kimlikler tarafından etkilenen ve onları etkileyen çatışmalar, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki göç hareketlerinden Ortadoğu'daki anlaşmazlıklara kadar pek çok sorunun temelinde yatan "sınır" ve "kimlik" kavramları üzerinde durulan çok sayıda konuşmanın yapılacağı konferansta, özellikle çatışmalara yaklaşımda siyasi söylemler, medya çerçeveleri ve diğer iletişim süreçlerinin etkileri tartışılacak.

"Protestolar, Medya ve Kültür" kitap serilerinin yazarı, De Monfort Üniversitesi'nden Medya ve Siyaset Bilimi Profesörü Stuart Price'ın da konuk konuşmacı olarak katılacağı konferansta, uluslararası ilişkiler, medya ve siyaset iletişimi alanında yerli ve yabancı akademisyenler yer alacak.