40 avukattan 39’u firarda

FETÖ'ye üye oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan 40 avukattan 39’unun firar ettiği ortaya çıktı. Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak başta olmak üzere tüm kritik isimler darbe girişimi başarısız olunca yurt dışında aldı.
40 avukattan 39’u firarda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle 40 avukat hakkında yakalama kararı verildi. FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 40 avukattan 39'u kayıplara karıştı. Gözaltı listesinde FETÖ davalarında şüphelilerin avukatlığını yapan başta FETÖ lideri Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, MİT TIR'larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı Vural Ergül, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün avukatı Ömer Turanlı gibi isimler bulunuyor.

ÖZ'Ü KAÇIRAN AVUKAT TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltı listesinde bulunan 40 avukatın ev ve işyerlerinde arama gerçekleştirildi. 40 şüpheliden 39'unun ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucunda izlerine rastlanmadı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dökümana el koyuldu. Yakalanabilen tek avukat ise Yusuf Danyal Kılıçalp oldu. Kamuoyu Kılıçalp'n ismini dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz'ü aracı ile sınıra götürüp kaçmasına yardımcı olmasıyla tanıdı. Kılıçalp'in Ankara'da başka bir soruşturmadan dolayı gözaltına alınıp tutuklandığı öğrenildi.

SİLİVRİ'YE MESAJ TAŞIDILAR

Haklarında yakalama kararı çıkartılan 40 avukatta İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde görülen Tahşiye'de kumpas, Selam Tevhid'de kumpas, Usulsüz dinleme, 25 Aralık'ta kumpas, Hrant Dink gibi davalarda FETÖ şüphelilerinin avukatlığını üstlenen ve örgütün gazete ve televizyonlarında boy gösteren isimlerden oluşuyor. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla soluğu yurt dışında alan şüpheli avukatların FETÖ ile hapishanedeki örgüt üyelerinin iletişimlerini sağlayan en önemli araç olduğu saptandı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan en önemli avukatlardan biri de Murat Karkın. Hukuk sistemini ahtapot gibi saran Paralel Yapı'nın avukatlık bürolarından en kozmiği olan Astoria AVM'de 6 katlı olan Karkın Hukuk Bürosu'nun iki ortağından biri olarak tanınıyor. Dünyanın 3. büyük avukatlık bürosuna sahip olan Murat Karkın'ın darbe girişiminin başarısız olmasıyla yurt dışına firar ettiği belirlendi.

Kaynak: