'40 milyon lirayı halkımızın hizmetinde kullanacağız'

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Gülenç, "Belediyemize gelen 40 milyon lirayı sosyal belediyecilik yolunda halkımızın hizmetinde kullanacağız." dedi.
'40 milyon lirayı halkımızın hizmetinde kullanacağız'

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında BismilBelediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, "Belediyemize gelen 40 milyon lirayı sosyal belediyecilik yolunda halkımızın hizmetinde kullanacağız." dedi.

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Gülenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere yönelik adımlar attıklarını, görevlendirildiği günden bu yana hız kesmeden çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin önemli sorunlarının biriktiğini, özellikle bu bölgelerdeki belediyelerde farklı kaygılarla yapılan bir belediyecilik anlayışının bulunduğunu kaydeden Gülenç, öncelikle personel konusunda sıkıntıları olduğunu, yeterli nitelikte ve sayıda personellerinin bulunmadığını bildirdi.

Temizlikten imara kadar çok fazla sorun olduğunu, öncelikli olarak vatandaşa hizmet prensibiyle ilçedeki sorunları analiz edeceklerine dikkati çeken Gülenç, tespit çalışmaları bittikten sonra bunlarla ilgili projeler hazırlayacaklarını, projeler çerçevesinde de hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlayacaklarını kaydetti.

Terörle bağlantılı kamu görevlileri

Belediyelerde terör örgütlerine üye olan kamu görevlileri olduğunu belirten Gülenç, şöyle konuştu:

"Şu anda çıkarılan kanun hükmünde kararname çerçevesinde hem FETÖ hem de terör örgütü PKK'ya üye olan kişilerin devlet kurumlarındaki yapılanmalarını yok edici çalışmalar devam ediyor. Belediyemizde de bu örgütlere üye olan sıkıntılı kamu görevlileri vardır. Bunlarla ilgili güvenlik güçlerimize talimat verdik. İncelemeler devam ediyor. Arkadaşlarımızdan bize gelen bilgiler ışığında gerekli müdahaleleri yapacağız ve belediyemizi bu tür yapılardan temizleyeceğiz."

Bismil'in yılda yaklaşık 40 milyon liralık bütçesi olduğunu aktaran Gülenç, belediyeye gelen bütçenin vatandaşın hizmet görmesi amacıyla gönderildiğine işaret etti. Gülenç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar maalesef gelen bütçeler vatandaştan ziyade farklı alanlara kaydı. Artık bu bütçeler ilçede toplanacak ve vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecek. Bunun garantisini verebiliriz. Belediyemize gelen 40 milyon lirayı sosyal belediyecilik yolunda halkımızın hizmetinde kullanacağız. Bismil'de fazla bir hizmet kaygısı olmadığından dolayı herhangi bir borçlanma da yapılamamış."

Hastalar ücretsiz taşınacak

Kısa süre içerisinde yapabilecekleri projeler üzerinde yoğunlaştıklarını dile getiren Gülenç, ilçenin en büyük sorunlarından birinin hastaneye ulaşım olduğunu kaydetti.

Gülenç, çalışmaları sonucu bazı kooperatifler ile anlaştıklarını, hastaların hastaneye ücretsiz taşınacağını vurgulayarak, öğrencilerin de ilçenin biraz dışında olan okullara gidip gelmede sıkıntı yaşadığını, bu öğrencilerin de okullarına ücretsiz taşınacağını aktardı.

Birçok mahalle ve caddede kaldırım olmadığından dolayı kazalar meydana geldiğini, en kısa sürede bozuk kaldırımları onaracaklarını dile getiren Gülenç, "Civardaki çoğu köylerimizde çöp toplama hizmeti verilmiyordu. Konteynırları sipariş ettik, yakın zamanda köylerimize dağıtacağız." ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak bir çalışma yürüttüklerini bildiren Gülenç, şunları kaydetti:

"Burası Dicle ırmağının yatağı. Yaklaşık 4 kilometrelik alanda dere ıslah çalışması başlıyor. Çok büyük bir çalışma. Bir günde yaklaşık 9 ton akaryakıtın harcanacağı bir çalışma. Yaklaşık 1,5 yıl sürecek bu çalışma. Bunun neticesinde tüm ırmağımız ıslah edilmiş olacak. Irmak çevresindeki kötü görünümü sona erdireceğiz. Buraları rekreasyon şekline getireceğiz ve vatandaşlar hafta sonları veya mesai dışında buradan faydalanacak."