40 yıllık sorunları çözüldü

40 yıllık sorunları çözüldü

Su ve kanalizasyon sorunu çözülen Bafra ilçesi Sarpın Mahallesi'nde yol çalışmalarının başlayacağını müjdeleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a vatandaşlar, 40 yıldır görmedikleri hizmeti Büyükşehir Belediyesi'nden gördüklerini ifade ederek iyi ki Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiklerini söylediler.

Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile birlikte Bafra'nın en uzak köylerinden olan Sarpın ve Karakütük Mahallelerinde vatandaşların konuğu oldu. Mahalle halkı tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Yılmaz ve milletvekili Orhan Kırcalı, tek tek vatandaşların sorunlarını dinledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destekle imece usulü köy içi yollarını yapan köylüler su ve kanalizasyon sorunlarının Büyükşehir tarafından çözüldüğünü ve taleplerinin grup yollarının yapılması olduğunu söylediler.

Yılmaz: "Sarpın'ın derdini kasap çengeli gibi kafamıza taktık"

"Köyde yaptığımız su ve kanalizasyon çalışması bitti şimdi yol derdine neşter vurmak için buradayız" diyerek konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz tıpkı bir doktor gibi buradaki sorunun filmini çok iyi çektik. Yola baktık ve yapılması gereken işi istişare ettik. Sarpın'ın derdini yüreğimize koyduk, kasap çengeli gibi kafamıza taktık. Burayla ilgili sorunları en kısa sürede bütün gücümüzle çözeceğiz. Çünkü bizim derdimiz var. O da bu millete hizmet derdi. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek" dedi.

"Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza dua edin"

Vatandaşlar tarafından hayır duası alan Başkan Yılmaz, "İşte sizlerden duyduğumuz bu hayır duaları bize bir ömür yetiyor. Yedi düvelin şeytani hesapları kendi içimizdeki hainlerin kurdukları tuzaklardan ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız kurtuluyorsa bu sizlerin hayır duaları sayesinde. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza dua edin. Biz hepimiz bu memleketin hizmet kervanında koşan kişileriz. Devamlı mücadele ediyoruz. Zaman zaman düşüyoruz dizimiz kanıyor ama Rabbim o hayır duaları ile bize güç kuvvet veriyor ve yeniden ayağa kalkıp hedefe doğru yeniden koşturuyor. 17 senedir belediye başkanıyım. 17 sene öncesinin Samsun'unu da dün gibi hatırlıyorum. Akşam eve gittiğimde yaptıklarımızı sayarak şükredip öyle uyuyordum şimdi Allah'a hamdolsun o kadar çok yere yetiştik o kadar çok işleri hayata geçirdik ki sayamıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

"40 yıldır bekliyorduk, iyi ki Büyükşehir olmuşuz"

40 yıldır görmedikleri hizmetin Büyükşehir Belediyesi ile geldiğini belirten mahalle sakinleri ise, "Büyükşehir Belediyemiz su ve kanalizasyon sorunumuzu bitirdi. Yol sıkıntımız vardı şimdi onu da çözüyor. Yıllardır hasret kaldığımız hizmete Büyükşehir Belediyesi ile kavuştuk. İyi ki Cumhurbaşkanımız Bütünşehir Yasası'nı çıkartmış. İyi ki Büyükşehir olmuşuz" diyerek Yılmaz'a ve Kırcalı'ya bir kez daha teşekkür ettiler.

40 yıllık sorunları çözüldü

Kaynak: