43 kişiyi infaz çetesine polis teslim etti

Meksika tarihinin en sıcak dönemlerinden birini yaşıyor.
43 kişiyi infaz çetesine polis teslim etti

Meksika'da geçtiğimiz ay kaybolan 43 öğretmen adayının vahşice öldürülüp cesetlerinin yakılmasına polisin de yardımcı olduğunun belirlenmesinden sonra halkın öfkesi daha da arttı. Demir çubuk ve sopalarla polis ile çatışmaya giren göstericilerden bazıları Başkanlık Sarayı'na molotof kokteyli atarak sarayı yakmaya çalıştı. Halk ise Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun istifasını istiyor.

43 kişiyi uyuşturucu çetesine polis teslim etti

Meksika Başsavcısı Jesus Murillo Karam'ın yürüttüğü kaybolan öğrenciler soruşturmasına ise sona gelindi. Soruşturmaya göre Iguala'da kaybolan öğretmen adaylarının önce polis tarafından gözaltına alındığı ve sayısının gerçekte 49 olduğu duyuruldu. Polisin bu öğretmenlerin 6'sını karakolda öldürdüğü geri kalan 43 kişiyi ise "Guerreros Unidos" (Birleşik Savaşçılar) isimli uyuşturucu çetesine teslim ederek infaz edilmesini istediği kayıtlara geçirildi.

Nieto kontrolü kaybetti

Olayların çığrından çıkması üzerine halkı sükünete çağıran Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, resmi kurumlara yapılan saldırıların durdurulmasını istedi. Meksika basını Nieto'nun kontrolu kaybettiğini ileri sürerek iktidarının sallantıda olduğunu yazdılar. Gazeteler öğrencilerin önümüzdeki günlerde Meksika'daki yaşamı felç edebilecek geniş çaplı bir gösteriye hazırlandıklarına dikkat çekti.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto bir yandan göstericilerle uğraşırken diğer yandan eşi Angelica Rivera'nın bir sarayı andıran evi satın alması ile başlayan polemiklere cevap vermek zorunda kaldı. Nieto'nun eşi Rivera'nın başkent Meksiko'nun en zengin bölgesi Lomas de Chapultepec'da bulunan bu eve 4.1 milyon dólar ödeyerek satın aldığı açıklandı. Meksika medyası bu evin devlet ihalelerinden milyonlarca dolar kazanan özel bir inşaat firmasının başkanın eşine bir hediyesi olduğunu idda ediyor. Polemiklerin çoğalması üzerine First Lady Rivera evi satılığa çıkartmak zorunda kaldı