4×400 bayrak takımı tarihe geçti

Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 4x400 metre bayrak takımı finale yükselerek tarihe geçti.
4×400 bayrak takımı tarihe geçti

Türkiye Atletizm Federasyonundan (TAF) yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Grosseto kentinde devam eden şampiyonada, Ahmet Kasap, Akın Özyürek, Berkay Çalık ve Mahsun Korkmaz'dan oluşan 4×400 bayrak takımı, 3.10.60'lık derece ile finale kalarak, büyükler ve gençlerde Dünya ve Avrupa Şampiyonaları tarihinde bir ilke imza attı. Milli Takım ayrıca, gençler Türkiye rekoru olan 3.10.07'ye çok yakın bir derece elde etti.

TAF Başkanı Fatih Çintimar'ın, 2020-2024 kadrosu olarak belirlediği ve aylardır bir arada çalışan 4x400 bayrak takımı, ilk başarısını Avrupa Şampiyonası'nda, elemelerde Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, İsviçre gibi ülkelerin önünde finale kalarak gösterdi.

Çintimar, yaptığı açıklamada, "Bu kadroyu koruyarak ve takviyelerle ısrarımız sürecek. İnancım odur ki, biz bugüne kadar başaramadıklarımızı artık başarıyoruz ve başarmaya devam edeceğiz. Son dönemde gençlerimiz tarihi başarılara imza atıyor. Küçümsenmeyecek rekorlar kırılıyor. Finalde koşacak bu çocuklarımız, 2015 yılında Türkiye rekoru kırdı. Bugün koşulan dereceye bakıldığında, yarın yeni rekor gelebilir. İnşallah çocuklarımız bu finalde istedikleri madalyaya ulaşır ve ülkemizi gururlandırırlar." ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın 3. gün sabah seansında ayrıca 10 bin metre pist yürüyüşte Abdülaziz Daniş, 45.26.17 ile kişisel en iyi derecesini yaparak Avrupa yedincisi oldu. Aynı yarışta Abdülselam İmuk da 48.19.64 ile 12. sırayı aldı.