47 yıl sonra ilk kez kapatıldı

İsrail polisi, Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu.
47 yıl sonra ilk kez kapatıldı

Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahamın silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasının ardından İsrail polisi, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu. Buna göre turistler ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin Aksa'ya girişine izin verilmeyecek.

Sabah namazını sadece 8 kişilik cemaatle kıldılar

 

İsrail'in sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'yı kapatmasının ardından, mescidin içinden paylaşılan fotoğraf, İslam dünyasını derinden etkiledi. Müslümanlar için kutsal sayılan 3 büyük mescitten biri olan Aksa'da sabah namazını sadece 8 kişi kıldı. Cemaate katılanların da, Aksa'nın imamı, Filistinli güvenlik ve temizlik görevlileri olduğu belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerden 'Aksa'ya yürüyün' çağrısı

 

İsrail polisinin bu kararı, Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" bir hahama silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından geldi. Bazı "aşırı sağcı" Yahudi gruplar ise saldırıya misilleme olarak 'yarın sabah topluca Mescid-i Aksa'ya yürüme' çağrısı yaptı. İsrail basınında çıkan haberlerde, yaralanan kişinin haham Yehuda Glick olduğu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığı ifade edilmişti.