'475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Hükümetlerimiz döneminde devrim niteliğinde başlattığımız evde bakım uygulamasıyla bugün 475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz." dedi.
'475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile merhume kız kardeşi Tülin Yıldırım adına Gebze Ulus Mahallesi'ndeki yatılı kız Kuran kursunda verilen iftar programına katıldı.

Tarihin her döneminde bu kadim coğrafyada sadece Allah'ın rızasını kazanmak için tüm insanlığa hizmet etmeyi kendilerine görev bildiklerini ifade eden Kaya, bin yıldır bu coğrafyada ilim ve irfanla, hak ile adaleti tesis etmek için çalıştıklarını kaydetti.

"Kapıda hizmet dönemine geldik"

Bakanlık olarak manevi şuurla hizmetleri aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Güçlenen ekonomimizle sosyal yardımlar ve sosyal hizmetleri toplumun tüm kesimlerine yayıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde devrim niteliğinde başlattığımız evde bakım uygulamasıyla bugün 475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. PTT ile yaptığımız anlaşmayla 2 milyonun üzerinde vatandaşımız hiç sıra beklemeden, bürokrasiyle uğraşmadan sosyal yardımlardan faydalanmaktadır. Sosyal yardım veya maaşını alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza evde ödeme yapıyoruz. Daha dün bu hizmetleri vatandaşıma çok gören zihniyetten kapıda hizmet dönemlerine geldik. Şehit yakınlarımızın istihdam hakkını bir iken ikiye çıkarttık. Gazilerimize istihdam hakkı getirdik. Eşi vefat etmiş kadınlarımıza 2 ayda bir 500 lira düzenli yardım başlattık. 2,5 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız harcama 10 milyar doları aştı. Hamdolsun yardım konusunda ülkemiz, gelirine göre dünya sıralamasında birinci durumdadır."