5 bin Selçuklu torunlu ecdadla buluştu

Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunda 29. tur Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımıyla gerçekleşti.
5 bin Selçuklu torunlu ecdadla buluştu

Selçuklu Belediyesi tarafından “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile gerçekleştirilen Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Selçuklu’da yaşayan 12 bin kişi bundan 101 yıl önce ecdadın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etmek amacıyla uçakla Gelibolu Yarımadası’na ziyaret gerçekleştirecek. Proje kapsamında 29. tur, Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dumlupınar Anadolu Lisesi, Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Çanakkale Turu’nda öğrencileri yalnız bırakmadı.

Konya’nın en büyük kültür projesinde 12 bin kişi hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor projemiz devam ediyor. Bugün 29. turumuzu yapıyoruz, ben de gençlerle birlikte Çanakkale’deyim. Onların heyecanına ortak oluyoruz. Ramazan ayına kadar programımız aralıksız devam edecek, ramazan ayından sonra da 12 bin hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Gençlerin bu heyecanına şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aslında onların zihnine bir tohum ekiyoruz. Vatanını milletini seven, vatanına milletine faydalı olmak için gayret eden bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Oldukça zor bir organizasyon, her gün ayrı 180 kişiyi organize edip Çanakkale’ye getirmek büyük bir zorluk ama ortaya çıkanı görünce mutlu oluyorum” dedi.
Çanakkale’de bağımsızlık mücadelesi veren ecdadın önemine vurgu yapan Başkan Altay, “Bu topraklar 250 bin şehidin kanıyla sulanmış mübarek topraklar. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 101 yıl önce burada çok büyük bir savaş olmuş ama maalesef ki ülkemizde şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, güvenlik personelimize de muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

5-bin-selcuklu-torunlu-ecdadla-bulustu-2.jpg

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyondan duyduğu memnuniyeti aktaran Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Murat Fırat, “Öğrencilik yıllarımızdan beri hayalimiz olan Çanakkale gezisine öğrencilerimizle birlikte bizleri getiren, bu hizmeti bizlere sunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Günümüze başlarken nasıl olacağına dair bir merak içerisindeydik ama Konya’da ilk servise bindiğimiz saatten organizasyondan son bulduğu saate kadar verilen hizmet gerçekten harikaydı. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere organizasyonda görev alan tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

29. SEFER GERÇEKLEŞTİ
“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile düzenlenen Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonunda 29. sefer gerçekleşti. Organizasyon kapsamında 5 bini aşkın kişi Çanakkale’ye giderek 101 yıl önce ecdadın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etti.