"5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" yarın yapılacak

"5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" yarın yapılacak

Küçükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen "5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" yarın İstanbul'da gerçekleşecek.

Yurt içi ve yurt dışından 21 şairin katılımıyla, uluslararası boyutta gerçekleşecek etkinliğin bu seneki "Onur Konuğu" ise usta şair Ali Akbaş olacak.

Akbaş'ın şiirinin ve şiir anlayışının konu olacağı etkinlik, Prof. Dr. Yakup Çelik moderatörlüğünde Bayram Bilge Tokel, Yakup Ömeroğlu ve Hüseyin Özbay'ın konuşmacı olacağı "Turna Göçü: Ali Akbaş ve Şiiri" paneli ile başlayacak. Panel, saat 15.00'te Türk Edebiyat Vakfı'nda gerçekleşecek. 

Etkinlik, Küçükçekmece Göl Kenarı Mavran Adası’nda gün batımında düzenlenecek şiir dinletilerinin ardından Türk halk müziği sanatçısı Ayfer Vardar konseriyle sona erecek. 

"5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" etkinliğine bu sene katılacak şairler ise şöyle:

Ayşe Sevim, Cevdet Karal, Hayriye Ünal, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Mehmet Can Doğan, Mehmet S. Fidancı, Murat Koparan, Mustafa Aydoğan, Mustafa Özçelik, Mustafa Uçurum, Nurettin Durman, Sıtkı Caney, Şadi Kocabaş ve Ünsal Ünlü gibi şairlerin yanı sıra Bosna Hersek, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye gibi ülkelerden Domenico Brancale, Elvedin Neziroviç, Hulud El Mualla, Mahmoud Al Tawail, Naida Mujkiç ve Ricardo Bellveser.