5. Harem-i Şerif'te ilk teravih namazı kılındı

5. Harem-i Şerif'te ilk teravih namazı kılındı

Terör saldırılarının yaşandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif'i olan tarihi Ulu Cami'de, ilk teravih namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

PKK'lı teröristlerin Sur ilçesinde çukur kazıp, barikat kurması ve patlayıcılar yerleştirmesinin ardından güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlanan huzur ortamında tarihi Ulu Cami'de ilk teravih namazı kılındı.

Erken saatte camiye gelen vatandaşlar, yapılan sohbeti dinledi, dua etti, salavatlar getirdi.

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi camide ramazanın ilk teravih namazı kıldıklarını belirterek, vatandaşın yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

 

Özellikle kadınların yoğun katılım gösterdiğini belirten Tolan, şöyle konuştu:

"Sur'un geçirdiği felaketler ve sıkıntılardan sonra bu kadar cemaatin geleceğini bizde tahmin etmiyorduk. Maşallah, halkımızın Sur ve Ulu Cami'ye büyük bir teveccühü var. Biz ramazan coşkusuna büyük bir kalabalıkla başladık. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder. Başta bu şehrimize muhabbet getirir ve kardeşlik getirir. Ülkemize ve Dünyaya inşallah saadet ve mutluluk gelir." 

Vatandaşlardan Abbas Yıldız ise ramazan ayının İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni etti

Yakup Abacıoğlu da "Gönül ister ki ramazan bütün dünya Müslümanlarının uyanışına vesile olur. Birlik beraberlik içerisinde vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.