Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

5 puan uçtu gitti!

5 puan uçtu gitti!

Lig uzun maraton, bahar geliyor ve ligin boyu kısaldı. Konyaspor, Fenerbahçe maçı sonrası Kayserispor ve Göztepe maçları için deftere 6 puan yazmıştı. Bu umutla üst üste iki lig maçını içerde oynamak isteyen Konyaspor, sahasında oynadığı bu 2 maçta istediği sonuçları alamadı.

Geçen hafta Kayserispor karşısında Ömer Ali ve Jahovic’i çok aradık, bionik adam Jonsson’un yokluğu hep yara, Ali Turan futbolun sonbaharında bir varmışım bir yokmuşum oynuyor. Aykut Kocaman ise aklı ile kalbi arasında sıkışmış durumda.

Bir taraftan geçen yılın planlamasını yapan Konyaspor kadro manasında gelecek yıla hazırlanamadı. Ali Turan gelecek yıl yine 11’de mi oynayacak? Yatabare ile sözleşme uzayacak mı? Amir ile devam edilecek mi? Fofana ve Traore bu kadroda gelecek yıl olacak mı?

Konyaspor zamanı kötü kullanıyor, dedim ya Aykut hoca kalbi ile aklı arasında sıkışmış durumda hala Amir’den maçı kurtaracak hamle bekliyor, gerçi sakat oyuncu çokluğunda kulübede Amir’den başka oyuncu yok ama Konyaspor iki haftada çok büyük avantaj kaybetti. 

Gelelim Göztepe maçına, Göztepe Yasin ve Serdar ile Türkiye’de defansın arkasına en iyi sarkan takımlardan biri. Beto penaltı kurtarmada ligin en iyisi. 

İlk 20 dakika içinde Filipovic’in golü Konyaspor’u rahatlatır diye düşünmüştüm. Yanıldım, Konyaspor istediği hiçbir şeyi yapamadı. Penaltı ve son dakikada Jahovic’in pozisyonu var. Milosevic bir şut attı, Beto kurtardı. Akılda kalan çok fazla pozisyon göremedik. 

Sezon başı 3 santraforu olan Konyaspor Eto’o’yu yolladı ve Yatabare ve Jahovic ile lige devam kararı aldı. Uzun yıllardır Konyaspor’da iz bırakan santrafor göremedik. Zafer Biryol, Gekas, Bajic başka yok. Ekonomik özgürlüğü ile övündüğümüz Konyaspor nasıl oluyor da santrafor bulamıyor derin bir merak içindeyim. Ömer Ali yoksa Konyaspor’da rakibi ısıran ve rahatsız eden kimse yok. Ömer Ali yoksa Konyaspor kepenk kapatıyor. 

Göztepe Konya’da altın değerinde 1 puan kazandı. Konyaspor ise 2 haftada 5 puan kaybedip zirve yarışında çok büyük yara aldı. Şaşkınım bu kadar kötüsünü hiç ummamıştık, penaltı kaçırdık, 6 pasta topu içeri yollayamadık ve sahadan istediğimiz sonuçla ayrılamadık.

Aykut Kocaman’a büyük saygım var, Ali Turan’ı da aynı şekilde çok severim. Ali Turan, Konyaspor için  çok iyi alternatif stoper olmalı, benim Ali’den başka beklentim yok. Skubic hiçbir zaman çok iyi penaltıcı olmadı 2 finalde attığı gollerle bu anlamda başarılı ama Beto’nun penaltı yeteneğini düşününce başka bir oyuncu penaltı kullanmalıydı.

Konyaspor 2 haftada çok büyük fırsat tepti 2 haftada kazanılacak 6 puan Konyaspor’u bir anda ligde üçüncü sıraya çıkabilirdi olmadı. Biraz acemilik, biraz formsuzluk, biraz sakatlık, biraz hakem hatası puanlar uçup gitti.

Konyaspor haftaya İstanbul’da Beşiktaş’a konuk olacak, bu hafta takımla çalışmaya başlayan sakat oyuncularımız Beşiktaş maçına yetişirlerse puan sürpriz olmaz ama kendimize çeki düzen vermez ve hatalarımızdan ders alamazsak hedeflediğimiz puan olur. Ligi ilk 5 içinde bitiremeyen Konyaspor ise sezon sonu ekonomik sıkıntıya düşer. Konyaspor ekonomik anlamda güçlü kalmak için mutlaka ligi ilk 5 içinde tamamlamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR